Móric
9 °C
15 °C

Már érthető, hogy miért utáljuk a hétfőket

2015.01.26. 19:02 Módosítva: 2015.01.26. 19:03

BAL-JOBB KOALÍCIÓ GÖRÖGORSZÁGBAN

A megszorításellenes Sziriza ugyan éppen lemaradt az abszolút többségről az előrehozott görögországi választásokon, de a jobboldali nacionalista Független Görögök vezetője már hétfő délelőtt bejelentette, hogy sikerült megegyezniük, ezért beszállnak a radikális baloldali párt mellé a kormánykoalícióba.

A MAGYAR ZSIDÓKÉRT IS AGGÓDTAK PRÁGÁBAN

"Olyan korban élünk ma Európában, amikor nagyon közel vagyunk egy új Exodushoz. A zsidók nagyon félnek." Ezt mondta Moshe Kantor, az Európai Zsidó Kongresszus (EJC) elnöke egy prágai kongresszuson, amit az auschwitzi koncentrációs tábor felszabadításának 70. évfordulója alkalmából tartanak. Kantor szerint a magyarországi és görögországi zsidók nagyobb nyomás alatt élnek, mint más közösségek, kivéve a romákat.

KÖZELEBB EURÓPÁHOZ: A MAGYAR RENDŐR IS FOTÓZHATÓ

A Kúria mai sajtótájékoztatóján bejelentette: friss jogegységesítési döntésével megsemmisítette korábbi határozatát, amiben a rendőrök beleegyezéséhez kötötte a képmásuk nyilvánosságra hozatalát. Így ezek után az Alkotmánybíróság egy Indexes beadvány nyomán hozott döntése a mérvadó: nem jogsértő, ha a rendőrről felismerhető fotót közöl a sajtó.  

KOMOLY ÁFACSALÓKAT CSÍPETT MEG A NAV 

Elektronikai cikkel áfát csaló csoportot kapott el a NAV. Ez egy jelentősebb csapat lehetett, 81 milliárd forint körüli bevételt már megállapított a NAV, azaz nagyjából 22 milliárdot biztosan zsebre tettek. Egyelőre hárommilliárd forint térülhet meg talán;aNAVközleménye szerint ugyanislefoglaltak 1,8 milliárdnyi maradék árut, egymilliárd értékben pedig ingatlanokat, autókat, készpénzt, ékszereket és hasonlókat a gyanúsítottaktól.

VIDÁM VOLT A HOLNEMVOLT PARK

Sokkal jobban sikerült a Holnemvolt Park első éve, mint ahogy remélték, derül ki a szerdai fővárosi közgyűlésre készült tájékoztatóból. A Vidámpark 2013. szeptember 30-án zárt be végleg. A területen ezután egy bő kétéves átmeneti időszak kezdődött, a hosszú távú terv a Pannon Park, de annak a kivitelezése várhatóan csak 2016-ban kezdődik. Az éves összes látogatószám meghaladja a 450 ezer főt, amely legalább másfélszerese a Vidámpark utolsó évei látogatottságának. A park 2014-es bevételeit eredetileg nem egészen 40 millió forintra becsülték, de a tényleges bevétel több mint 220 millió forint lett.

INGYEN NET LEHET MINDEN VONATON 

Pályázatot írt ki a MÁV, mivel jelentős bővítést terveznek a járatokon elérhető wi-fi szolgáltatásban. Az állami cégnek 2008 óta a Magyar Telekom nyújtotta ezeket a szolgáltatásokat. A MÁV arról tájékoztatott, hogy elképzeléseik szerint minden budapesti elővárosi vonaton lenne wi-fi és a távolsági fogalomban is továbbfejlesztenék a szolgáltatást. A jövőben pedig minden személyszállító járaton bevezetnék a vezeték nélküli internetet.

A REAL MADRIDOT IS VIZSGÁLJÁK, ÚGY MEGBÜNTETHETIK ŐKET, HOGY OLYAT MÉG A BARCELONA SEM KÍVÁN

Ugyanazokat a hibákat követhette el a világ legnagyobb futballklubja, a Real Madrid a fiatalkorúak szerződtetésénél, mint amiért az FC Barcelonát pénzbüntetésre ítélték és egy évre eltiltották őket az igazolásoktól. A FIFA bekérte az elmúlt öt év összes dokumentumát a spanyol szövetségtől.