Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Magyar égre magyar helikoptert

2015.01.27. 20:30

MOST AZ EGÉSZSÉGÜGYNEK MENNEK NEKI

Nagy változások lesznek áprilistól az egészségügyben. A betegek leginkább annyit vesznek majd észre, hogy minden megyében egy kiemelt kórház marad, Budapesten pedig hat vezető intézmény lesz 24 órás ellátással.

A kórházigazgatóknak minden megyében a következő hetekben kell megegyezniük, hogy osztják el a pénzt. A kiszivárgott tervek azt jelzik: központosítás, osztálybezárás és több ezres elbocsátás következhet. Gyurcsányéknak egyszer már beletört ebbe a bicskája.

ITT AZ INFLUENZAJÁRVÁNY

Nagyjából az ország felében rendeltek el látogatási tilalmat az influenzajárvány miatt. Az egészségügyi intézmények vezetői saját hatáskörben látogatási tilalmat rendelhetnek el betegeik védelme érdekében. A lista itt>>>

ÉRTETLENÜL ÁLL AZ MSZP A SAJÁT SIKERE ELŐTT

Vasárnap a pilisi időközi választáson egy MSZP-s postás simán legyőzte a fideszes jelöltet, akivel októberben még ugyanannyi voksot kapott. A Jobbik által támogatott civil sem tudta megszorítani. Az MSZP-s vezetők örülnek, de nem igazán tudják hová tenni a sikert. A pilisi győzelem erősíti az MSZP különállási politikáját, és a tapolcai időközi jelölését is befolyásolja.

170 MILLIÁRDÉRT VESZÜNK HELIKOPTEREKET

Ebből 30 darab jön ki, a hadseregnek, a rendőrségnek és a mentőknek is jut belőle. Pénz, na az még nincs rá, de a honvédelmi miniszter szerint majd kerít a kormány valahonnan. Csak hogy érezzük, mekkora pénz is ez: a magyar honvédség teljes 2015-ös költségvetése 260 milliárd.

KÉT NAP, ÉS BEINDUL A FORMA-1, ALONSO MÁR FESZÍT

Új csapata, a McLaren-Honda overalljában először mutatkozott a kétszeres világbajnok. Csütörtökön már az új autójával fog megjelenni, majd pénteken bemutatják a Ferrarit, szombaton a Toro Rossót, vasárnap a Mercedest és még három-négy másik gépet, mert aznap kezdődik a tesztidény. A kezeslábasos Alonsót itt láthatja.

HÓDMEZŐVÁSÁRHELYRE VEZET AZ ÁFABOTRÁNY 

Tizenkét embert tartóztattak le az elektronikai áfacsalások miatt hétfőn. Az ügy miatt a hódmezővásárhelyi Bravotech Kft. tulajdonosai is előzetesben vannak. Az elektronikai termékeket forgalmazó céget az újságírók fel is hívták, annyit mondtak nekik, hogy adóhatósági ellenőrzés miatt a héten nem szállítanak semmit. A NAV hétfőn közölte, hogy elektronikai cikkel áfát csaló csoportot kapcsolatok le a hivatal nyomozói. Ez egy jelentősebb csapat lehetett, 81 milliárd forint körüli bevételt már megállapított a NAV, azaz nagyjából 22 milliárdot biztosan zsebre tettek.

AB: NEM VETTÉK ELÉGGÉ FIGYELMEBE A SAJTÓSZABADSÁGOT

Megírhatta-e a sajtó, hogy a norvég állam a korrupciógyanús ügyek miatt esetleg eladja a MOL-részvényeit? Az MNB szerint ez túlzás volt, ami árthatott a MOL-részvények árfolyamának, ezért bírságolt, amit aztán a bíróság helyben is hagyott. Az Alkotmánybíróság azonban ma közbelépett. Kiemelkedően fontos szempontnak nevezik, hogy a sajtócikkek közzétételét követő felügyeleti intézkedések hogyan csorbítják a sajtószabadságot, ezért azt a bíróságnak nagyon is vizsgálnia kellett volna.

NEM CSÖKKENTETTÉK TOVÁBB A KAMATOT

A Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa 2,10 százalékon tartotta a jegybanki alapkamatot keddi ülésén. A forint erősödött a hírre.

HATALMAS SIKERT ÉRTEK EL MAGYAR CSILLAGÁSZOK

Az MTA CSFK Csillagászati Intézetének kutatói Szabó Róbert vezetésével  a világon elsőként végezhettek megfigyeléseket kisbolygókról  a Kepler-űrtávcsővel. Az új adatok fontos információkkal szolgálhatnak a Naprendszer születéséről, illetve a jövő exobolygó-keresésében is nagy segítséget nyújthatnak. Az egyik ilyen projektben Magyarország a legmagasabb tudományos szinten képviselteti magát.