Rekordbevétel az Apple-nél, mégis az MNB költekezett a legnagyvonalúbban

2015.01.28. 21:03

ILLÉS ÉS TÜTTŐ KATA MEGKAPTA A MAGÁÉT

Kovács Péter, a XVI. kerület fideszes polgármestere és Tarlós István a szocialista Tüttő Kata szépségéről beszélgettek a fővárosi közgyűlésben. Kovács úgy tett, mintha nem tudná, kicsoda a korábban szintén képviselő Tüttő, és csak a csinos arcán és vörös haján akadt volna meg a szeme.

Illés Zoltán sem járt jól, őt a főpolgármester indulatosnak, vagdalkozónak, rosszindulatúnak, frusztráltnak és ostobának nevezte a Római-parti mobilgátvita miatt.

AZ ÚJ FIZETŐS UTAKON MÉG KÖNNYEBBEN BLICCELHET

Egyelőre még sehová nem szereltek fel fix ellenőrző kapukat azért, hogy ellenőrizni tudják, melyik autós fizetett azoknak az útszakaszoknak a használatáért, amelyek január elsején váltak fizetőssé. Ez pedig azt is jelenti, hogy könnyebben lehet kibújni a fizetés alól. Az új szakaszokon csak azután mérik fel, hogy egyáltalán szükséges-e felállítani ellenőrző kapukat, hogy a díjrendeletet – a januári tapasztalatok alapján – módosítják.

SAJÁT KAMERÁJUK BUKTATTA LE A GRAFFITISEKET

Évekkel korábbi bűncselekmény bizonyítékát hagyták hátra menekülés közben budapesti graffitisek, akik videóra vették az akcióikat, és a kameráik most a rendőrség kezébe kerültek. Egyelőre a csapat egyik tagja van csak őrizetben, két huszonéves fiú ellen körözést adtak ki.

GIGANTIKUS GYŰRŰRENDSZERT TALÁLTAK EGY EXOBOLYGÓ KÖRÜL

Csillagászok a Szaturnusz gyűrűinél kétszázszor hatalmasabb gyűrűrendszert fedeztek fel egy, a Naprendszeren kívüli bolygó körül. A bolygó a J1407b nevet kapta. A kutatók szerint a rendszer 30, egymástól elkülönülő gyűrűsáv együttese, összesen több tízmillió kilométeres átmérővel. Ha a J1407b gyűrűit a Szaturnusz köré raknánk, azt a Földről is láthatnánk, akár szabad szemmel is, mert a telihold méretének többszörösét tennék ki.

distant-exoplanet-hosts-giant-rings-1422378807-1831

BRUTÁLISAN ERŐS NEGYEDÉV AZ APPLE-NÉL

Az Apple nyilvánosságra hozta eladási adatait, amely felülmúlta a várakozásokat. Az előző negyedévhez képes 29 százalékos növekedést értek el. A iPhone 6 és 6 Plus okostelefonokból rengeteget eladtak az ünnepi szezonban, ráadásul Kína lett az egyik legjobb felvevőpiac. December 27-ig 74,5 millió okostelefont adtak el, a cég árbevétele 57,6 milliárd dollárról 74,6 milliárdra nőtt. Ez a növekedés minden elemzőt meglepett, 67,69 milliárd körüli eredményt és 61-71 millió telefoneladást vártak.

RONALDÓT KÉT FUTBALLMECCSRE ELTILTOTTÁK, MERT MEGRÚGTA ELLENFELÉT

A hétvégén Cristiano Ronaldo, a háromszoros aranylabdás futballista piroslapos kiállítást kapott, mert megrúgta majd megütötte ellenfeleit. A bíró azonban a jegyzőkönyvben nem részletezte a szabálytalanságot, amit így viszonylag enyhe szankció követett: két mérkőzésre szól.

ÚJABB INGATLANT VETT AZ MNB

Tavaly év végén az MNB közel 3 milliárd forintból újabb ingatlant vásárolt, melyet pihenőközponttá és oktatási centrummá kíván átalakíttatni. Matolcsyék a lap szerint sorrendben már a hetedik nagy értékű ingatlanját vették meg, az év vége előtt egy Pusztaszeri úti épületért adtak 3 milliárd forintot. Hamarosan újabb básárlásokra is sor kerülhet, miután az MNB igazgatósága által erre a célra jóváhagyott 50 milliárd forintos keretből 20 milliárd még parlagon hever.

SZÁZMILLIÁRDOKKAL TARTOZNAK A NAV-NAK 

Összesen 6 519 528 000 forinttal tartozik a budapesti Tranzit-Húsker az adóhatóságnak, a Vincze Zoltán és Murai Zsolt tulajdonában álló húsipari cég ezzel a legnagyobb tartozókat összegyűjtő NAV-lista élére került. Az adót nem fizető cégek között egyébként is rengeteg élelmiszeripari vállalkozás van, rajtuk kívül főleg elektronikai berendezéseket forgalmazó cégekből látunk sokat. Közzétették szerdán a 10 millió forintnál többel tartozó magánszemélyek listáját is. Ilyenből a NAV 3925-öt tart nyilván, azonban az tételesen nem szerepel, hogy pontosan ki mennyivel tartozik. Itt találjuk Tasnádi Pétert és Földesi-Szabó Lászlót, Stadler Józsefet, és az a Zuschlag Jánost is, aki börtönévei után, most egyébként épp adóügyekben is tanácsokat osztogat.