100 milliárd, több 10 milliárd, 25 milliárd, 1 millió

2015.01.29. 20:10

TÖRVÉNYSÉRTŐ VOLT AZ ÖKOTÁRS LEROHANÁSA

A bíróság szerint törvényellenes volt a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) akciója, amikor a készenléti rendőrök lerohanták Ökotárs Alapítvány és partnerei székhelyét, majd házkutatásokat tartottak az alapítvány néhány vezetőjének lakásán.

OFFSHORE CÉGEK KERESNEK NAGYON A LETELEPEDÉSI KÖTVÉNYEN

Óriási, több tízmilliárdos üzletté nőtte ki magát a pénzes kínaiaknak kitalált letelepedési kötvény. Csak sajnos nem a magyar államnak, hanem pár ismeretlen hátterű offshore cégnek, akik ismeretlen helyre adják a nyereségüket. Furcsa, hogy úgy lett kialakítva a rendszer, hogy az államnak kevésbé érje meg. Az egészet egyébként Rogán Antal vitte rohamtempóban végig, ő igazolta az üzletembereket is, akik végül legtöbbet kaszálhatnak a magyar papírok kiárusításán.

TÖBB 100 MILLIÁRDOS UNIÓS TÁMOGATÁS VAN VESZÉLYBEN 

A Miniszterelnökség helyettes államtitkára, Csepreghy Nándor az Indexszel azt közölte, hogy a kormány jelenleg több száz milliárd forintos nagyságrendben lát kockázatos projekteket, amelyeknél elveszíthetjük az uniós támoagtást. Lesznek olyan projektek, amik egyáltalán nem kivitelezhetőek, ezek megvalósításától az elkövetkező hetekben, hónapokban eláll a kormány, de lesznek olyanok is, amik még megvalósíthatóak a határidők lejártáig, és ezeket soron kívül engedélyezésekkel és forrásokkal is segíteni fogják. Ha ezek végül mégsem jönnek össze, a minisztériumi költségvetésekből vonják el jövőre az elbukott összegeket. 

BESÁRGULHATNAK A TAXIK AZ EGÉSZ ORSZÁGBAN 

Február végével új, országos taxisrendelet léphet életbe. Ebben rögzítenék, hogy taxik nem lehetnek 10 évnél idősebbek, kell légkondi és bankkártya-terminál minden kocsiba. Meghatároznák a tengelytáv nagyságát és a csomagtartó méretét is, kötelező lenne a téli- és a nyári gumi használata. A maximált ár helyett vidéken is egységes tarifák jöhetnek. Azt viszont még egyáltalán nem lehet tudni, hogy a fővárosi rendelet mely részei kerülnek majd be az országos rendeletbe, így a részletek valójában teljesen bizonytalanok. 

NEM ALKOTMÁNYELLENESEK A DEVIZAHITELES TÖRVÉNYEK 

Az Alkotmánybíróság (Ab) szerint nem alaptörvény-ellenesek az úgynevezett első devizahiteles törvénynek a bíróság által kifogásolt szakaszai. A testület határozatában elutasította az ezek alkotmányellenességének megállapítására és megsemmisítésére irányuló bírói kezdeményezéseket. A másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla korábban többek között a K&H, a KDB Bank, a Porsche Bank, és az evoBank ügyében fordult az Alkotmánybírósághoz.

25 MILLIÁRDOT KAP A FŐVÁROSI ÁLLATKERT

Visszatérhetnek a csimpánzok, lesz óriásparkoló is. Öröm, boldogság.

ÁDER KIAKADT AZ INDEXRE

És az még hagyján, de be is perelte egymillióra, amiért tavaly megírtuk róla egy katonatársa legendaszerű sztoriját. Kellett nekünk húzogatni az oroszlán bajszát.

MEGÉRTE VÁRNI A MCLAREN-HONDÁRA

Csütörtök délután egy Youtube-videóban mutatta be új autóját a McLaren-Honda, a két partner 1992 óta nem épített közös gépet. Az MP4/30-as az idei modelljuk neve, ebben a cikkben látható, hogy néz ki.

mp430c

FÉLMILLIÁRDAN CSAK MOBILRÓL FACEBOOKOZNAK

A legújabb, negyedéves eredményeket közlő értesítésben a Facebook közölte, hogy az 1,39 milliárd emberből, aki használja az oldalt, mintegy félmilliárd kizárólag mobilkészülékkel jelentkezik be. Ez 26 százalékos emelkedést jelent tavalyhoz képest, és egyben azt is jelenti, hogy
a Facebook-felhasználók 37,8 százaléka soha nem jelentkezik be asztali gépről. Alig akadnak olyanok, akik kizárólag asztali gépről nézik meg, mi történt az ismerőseikkel. A Facebook árbevétele 12,47 milliárd dollár volt, ez 58 százalékos emelkedés 2013-hoz képest. A nettó eredmény 2,94 milliárd dollár, ez nagyjából duplája a tavalyi 1,5 milliárdnak.

MUTÁLÓDOTT AZ EBOLA

Az ebolát Guineában követő tudósok szerint mutálódott a vírus. A franciaországi Pasteur Intézet munkatársai, akik először azonosították még tavaly márciusban az ebolát, most azt vizsgálják, fertőzőbbé vállt-e a vírus. Mostanáig több mint 22 ezer ember fertőződött meg a vírussal, és 8,795-en haltak meg Libériában, Guineában és Sierra Leonén.