Nagyon sármos a miniszterelnökünk, zabálnivaló fülei vannak

2015.01.30. 19:49

ORBÁN: NEM RAGASZKODUNK SEMMIHEZ

A miniszterelnök a Kossuth rádióban annak kapcsán mondta ezt, hogy Angela Merkel német kancellár jön Magyarországra, és mivel ő egy "hölgy", nincs olyan téma, amit mindenképpen fel akarunk vetni. Orbán meglehetősen vehemensen utasította vissza a feltételezést, miszerint a két ország között lennének problémás területek. A magyar-német kapcsolatban Orbán szerint nincs problémás terület, ellenben Európában rengeteg a problémás terület. A kancellár sziszifuszi munkát végez az ukrán helyzet rendezésének és az európai egység megőrzésének érdekében.

MEGINT HARCOLNAK UKRAJNÁBAN

Tüzérségi találat ért pénteken egy trolibuszt a kelet-ukrajnai Donyeckben, két ember meghalt, többen megsérültek. A szeparatisták szerint az ukránok egy donyecki művelődési házat is eltaláltak, ahol épp segélyadományt osztottak ki. Ebben a támadásban állítólag öt ember vesztette életét, hárman pedig megsérültek.

A REZSIBIZTOS TUSOLTA HEGEDŰS CSABÁT

A Magyar Birkózó Szövetség tisztújító közgyűlésén a tagok megvonták Hegedűs Csaba olimpiai bajnoktól a bizalmat, aki 1992 óta töltötte be az elnöki pozíciót. Németh Szilárd rezsibiztos 70, míg Hegedűs csak 50 szavazatot kapott.

A MICROSOFT FELKAROLTA A GOOGLE-TŐL FÜGGETLEN ANDROIDOT

Nagy nap ez a legnépszerűbb független Android-változat, a Cyanogen életében: másfél év megfeszített munka, saját hardvermegoldások kiadása és jó néhány millió dollárnyi támogatás megszerzése után új támogatót kaptak: a Microsoftot. A redmondi techóriás annak ellenére fektetett 75 millió dollár körüli összeget a cégbe, hogy látszólag semmilyen kapcsolat nincs közöttük, sem hardver, sem szoftver, sem piaci szempontból. A Cyanogen egyre sikeresebb, a beszámolók szerint az indulás óta 50 millióan telepítették az eredeti Android helyére ezt a változatot.

ROMÁNIÁBA KÖLTÖZIK A UPC ÜGYFÉLSZOLGÁLATÁNAK EGY RÉSZE

Olvasónk hívta fel rá figyelmünket, hogy a UPC telefonos munkatársai nem véletlenül egykedvűek mostanában: az ügyfélszolgálat egy részét Romániába telepítik, és ennek nem mindenki örül. „Budapesti telefonos ügyfélszolgálatunk bizonyos funkcióit átszervezzük, illetve veszprémi telefonos ügyfélszolgálati irodánkból a feladatokat 2015 folyamán fokozatosan Budapestre és Romániába költöztetjük át” – írta a cég kérdésünkre. Közlésük szerint az átszervezés várhatóan néhány tucat munkatársat érint.

OPEC: VÉGE AZ OLAJÁRAK ESÉSÉNEK 

Nőtt januárban az OPEC-tagok olajtermelése, jelezve, hogy az olajkartellnek továbbra sem célja az árak felhajtása, inkább meg akarják tartani a piaci részesedésüket. Az olajár az OPEC szakértői szerint a túltermelés ellenére elérte mélypontját, stabilizálódik, és a következő hónapokban emelkedésnek indul. A november 27-ei döntést követően az olajárak 4 éves mélypontra, 71 dollárra süllyedtek, pénteken pedig már csak 49 dolláron jegyezték az északi-tengeri Brent minőség hordóját.