Egyetlen nap, és mennyi, mennyi öröm!

2015.02.03. 19:28

ÖRÜLHET AZ MSZP, NEM KELL ISMÉTELNI PILISEN

Nincs jogalapja a február 22-re tervezett megismételt szavazásnak a pilisi 8-as számú egyéni választókerületben. A területi választási bizottság megváltoztatta a helyi választási bizottság határozatát, amelyik megsemmisítette a január 25-i választás eredményét. Január 25-én a pilisi időközi választáson egy MSZP-s postás, Marsovszki István simán legyőzte a fideszes jelöltet. Az óvást benyújtók arra hivatkoztak, hogy a helyi MSZP-szervezet jelöltje és tagjai „megvették” a választók egy részének voksait.

ÚJABB MENEKÜLTEKET SZÁLLÍTOTTAK LE GYŐRBEN

Újabb határsértőket szállítottak le a Budapestről Münchenbe tartó Railjetről Győrben. Egy koszovói férfit és egy nőt szállítottak le a Budapest, Keleti pályaudvar felől Münchenbe tartó vonatról kedd délelőtt. Úgy, ahogy az hétfőn is történt, érvényes jegyük volt, irataik azonban nem. Hétfőn kétszázötven embert szállítottak le egy München felé közlekedő Railjetről Győrnél.

menekult
Fotó: Kisalföld.hu

VÁDEMELÉS A 320 FÖLÖTT SZÁGULDOZÓ ELLEN

Vádat emeltek a Lamborghinivel száguldozó férfi ellen súlyos egészségromlást okozó közúti veszélyeztetés miatt. A vádlott szeptemberben egy ismerősétől kölcsönkapott Lamborghini Huracan típusú személygépkocsival vitte autózni egy barátját, aki az ügy sértettje. A vádlott elvesztette uralmát az autó fölött, ami a tetejére borulva állt meg. Mielőtt kigyulladt, az utast a vádlott kihúzta a személygépkocsiból. Az ügyészség börtönben végrehajtandó szabadságvesztés és járművezetéstől eltiltás büntetés kiszabását indítványozta.

KÖZEL AZ EBOLAJÁRVÁNY VÉGE

Több ezer halott után a WHO a járvány végére készül, múlt héten Libériában már csak 4 új megbetegedést regisztráltak. Időközben két új kísérleti védőoltást vetettek be, több tízezer embert oltanak be, hogy a következő kitörés ellen már védettek legyenek.

Jön, JÖN, J Ö N: a Samsung Galaxy S6

A dél-koreai cég március eljesén, a barcelonai mobilkongresszuson mutatja be a legújabb, iPhone-verőnek szánt csúcstelefonját. Mi is ott leszünk a nagy leleplezésen, addig is itt leírjuk, mi várható a telefontól.

2793493 unnamed

KÉT NAGY MÚLTÚ SPORTOLÓ IS BEFEJEZTE

Az ausztrál Cadel Evans, a Tour de France egyetlen ausztrál győztese nem versenyzik többé, pedig sokkal többet tett a kerékpársportért, mint bárki: ő az az ember, aki valószínűleg dopping nélkül tudott Tourt nyerni. 

Az orosz atlétikát szinte lenullázó doppingbotrányok közepette szintén most fejezte be a 800 méter athéni olimpiai győztese, Jurij Borzakovszkij. Őt azért említjük a Napinapiban, mert különleges stílusával igazi egyénisége volt a sportágnak.

A TESCO-DOLGOZÓK TÖBBSÉGE MARADHAT

Megállapodott a Tesco és a vállalat dolgozóit képviselő Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) arról, hogy mi lesz a két nap múlva bezáró 13 üzlet dolgozóival. A KASZ vezetője, Dr. Sáling József az Indexnek azt mondta, jó feltételeket sikerült kiharcolni a dolgozóknak. A boltbezárások összesen 566 dolgozót érintenek, ebből 351 embernek tett ajánlatot a Tesco, hogy vagy kaphatnak állást egy másik üzletben vagy logisztikai központban, vagy elhagyják a vállalatot és kompenzálják őket azzal, hogy plusz egy havi bérüket megkapják a felmondás után.

MEGVEHETI AZ ERSTE A RAIFFEISENT 

Ma délután megírtuk: az Erste megvenné a Raiffeisen magyarországi leányvállalatát vagy annak lakossági üzletágát. Az üzletnek a kormány is örülne, az Erstével ugyanis olyan jó már a vezetés viszonya, hogy ez lehet az első bank, amelyik a kormány stratégiai partnerévé válik. Később azonban az MTI-nek mindkét cég cáfolta, hogy tárgyalnának a felvásárlásról.

MAGYARORSZÁGRA JÖHET A BMW

A Siemens beszáll a Paksi Atomerőmű menedzsmentjébe, és részt vesz Paks 2 megépítésében, a BMW pedig magyarországi üzem építésén gondolkodik, bár még nincs terv, hogy hol. Az is biztosnak tűnik, hogy a Mercedes is új gyárat épít a mostani mellé Kecskeméten, amiben egy új modellt gyárt majd. Ezek is eldőltek a Merkel-Orbán találkozón hétfőn. 

Ki örülhet igazán a mai napnak?