Ön szerint is ellenforradalom volt 1956-ban?

2015.02.16. 19:12

SZÁZAK TÜNTETNEK PUTYIN ELLEN

A Keleti pályaudvarról a Nyugati pályaudvarra vonul több mint ezer ember, hogy Putyin keddi budapesti látogatása ellen tiltakozzon. A tömegben vegyesen vannak fiatalok és idősek. Vonulás közben többféle zene szól, köztük a Kraftwerktől a Radioactivity, a tüntetők ezzel üzennek Putyinnak és Orbánnak, hogy nem kérnek az atomerőműből.

A FIUMEI ÚTON 2012 ÓTA VÁRJÁK PUTYINT

Már a beruházás kezdetén is Vlagyimir Putyint várták a Fiumei úti sírkertben található szovjet parcella felújításának végére, és kedden tényleg koszorúzni fog az orosz elnök a két év alatt orosz pénzből megújult emlékhelyen. De ennél sokkal érdekesebb, hogy az egyik emlékművön ellenforradalomnak titulálják az ötvenhatos forradalmat.

ŐRÜLT CSEREBERE HEIM-SERFŐZŐÉKÉRT

Másfél év alatt 70 millió forintos tiszta hasznot hozott egyetlen kisebb méretű üzlethelyiség a Heim Péter–Serfőző Péter-féle üzleti körnek. A Zrínyi utca sarkán lévő, időközben menő kávézóvá alakított ingatlan 2010-ben még nem is volt a Rogán Antal vezette önkormányzat tulajdona, a fővárostól kellett megszerezni, de ez sem volt akadály.

ELFOGTÁK A DÁN MERÉNYLŐ SEGÍTŐIT

A dán rendőrség őrizetbe vett két embert, akik a feltételezésük szerint segítették a merénylőt. A két férfit annak a helyszínnek a közelében fogták el, ahol a rendőrök vasárnap hajnalban tűzpárbajba keveredtek a támadóval, Omar el-Husszeinnel, aki addigra két embert megölt és öt rendőrt megsebesített. A letartóztatott férfiakat a rendőrség azzal gyanúsítja, hogy elbújtatták el-Husszeint az első támadás után, illetve hogy a támadó tőlük kapta a fegyvert.

KÓLAIMÁDATÁRA FOGJA, HOGY JÓ VOLT, DE LESZOKOTT ÉS ROSSZ LETT

Az ír Peter Lawrie drámaian visszaesett a golfranglistán, 2008-ban megnyert egy European Tour versenyt, de két év alatt óriásit zuhant, a 161. helyről a 900.-ra esett vissza. Állítása szerint addig ment jól neki, míg literszám itta a kólát és különböző cukros üdítőket. Most már újra kólázik, azért kevesebbet iszik, mint régen, de így is kezd visszatérni régebbi formája, Kuala Lumpurban a 16. lett.

300 MILLIÁRDBA VAGY TÖBBE IS KERÜLHET A PAKSI TITKOLÓZÁS

A korrupciókutatók 2 196 830 odaítélt európai közbeszerzési szerződést elemeztek. Kiderítettek, hogy ahol nem volt nyilvánosság és átláthatóság, sérült a verseny, és igen nagyot nőtt az ár.

LANCE ARMSTRONG ANNYIT FIZET, MINT MÉG SENKI AZ USA-BAN

Nem elég hogy Lance Arsmtrongot örökre eltiltották a versenyzéstől, a Tour de France-ot hétszer doppinggal nyerő amerikai kerékpáros ráadásul 10 millió dollárt kénytelen visszafizetni egy hétfői bírói döntés értelmében. Ekkora összeget magánszemély ellen még sosem ítéltek meg az Egyesült Államokban. Aki hajnalban kosárlabdát nézett, majdnem egy csúcsdöntést látott. Russell Westbrook egymaga szerzett 41 pontot, csak eggyel maradt el Wilt Chamberlain 1962-es rekordjától.