60 évig megint várhatunk

2015.03.20. 19:03

ORBÁN SZERINT MARADT MOZGÁSTÉR PAKS II. ÜGYBEN

Egyelőre politikai lufi marad az energiaunió, nem változnak az orosz szankciók, a görögök meg kibulizták, hogy Merkel meghallgassa őket. Véget ért a tavaszi EU-csúcs Brüsszelben. Az Európai Tanács ülése után az EUrologus arról kérdezte Orbán Viktort, hogy miért szabtak olyan feltételeket a Paks-2 szerződésben, amelyekről lehetett tudni, hogy az Euratom Ellátási Ügynöksége nem fogja elfogadni. Azt gondoltuk, hogy a szerződésünk teljes egészében elfogadható, de hagytunk magunknak mozgásteret, tehát ami a finneknek jó, az jó lesz nekünk is.

NEM MENEKÜLTÜNK A BÓVLIBÓL

Felminősítette Magyarországot a Standard & Poor's pénteken . A hitelminősítő egy fokozattal "BB plusz"-ra javította a magyar államadós-besorolást. A három nagy nemzetközi hitelminősítő közül eddig az S&P-nél voltunk a legmélyebben, ezzel a lépéssel tehát mindenhol ugyanabban a kategóriában vagyunk. Ez egyébként még mindig a befektetésre nem ajánlott, bóvli kategória. A jegybank és a kormány az utóbbi hónapokban több nyilvános fórumon is elmondta ( legutóbb épp ma Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter), hogy a javuló gazdasági mutatóink miatt nagyon időszerű lenne a magyar adósságot visszatenni a befektetésre ajánlott kategóriába.

AZ ISZLÁM ÁLLAM ROBBANTOTT JEMENBEN

137 ember halt meg egy jemeni mecset elleni terrortámadásban. A támadásokat négy öngyilkos robbantó követte el. A támadásokat két szanaai mecsetnél követték el. Mindkét muzulmán imahely a síita húszi felkelők ellenőrzése alatt áll.

ILYEN 15 ÉVE NEM VOLT, ÉS MOST 60 ÉVIG MEGINT NEM LESZ

Mármint napfogyatkozás Magyarországon. Igaz, csak részleges, vagyis nem borult sötétbe a fél ország, mint 1999-ben, de akkor is nagy élmény volt. Hogy mekkora? Olvassa újra percről-percre tudósításunkat az összes olvasói beszámolóval, sztorival, profi és amatőr fényképpel és videóval!

HOL LEKERÜL, HOL FELKERÜL A BASZÓDJÁL MEG KDNP

Nem a KDNP kezdeményezte, hogy a Youtube tiltsa le az Apa Zenél "Baszódjál meg, KDNP" című dalát, legalábbis a KDNP sajtóirodájának tudomása szerint a KDNP nem tett panaszt a Youtube-nál. Jogi lépések megtételét ugyanakkor mérlegelik, tették hozzá. Péntek délutánra aztán váratlanul visszakerült az eredeti helyére is a videó. A megtekintések száma mostanra már bőven átlépte a 100 ezret.