Úgy tűnnek el milliárdok, mint a gleccserek

2015.04.08. 19:37

FELJELENTETTE MAGÁT A LOMBARD-TULAJ

Önfeljelentést tett a Lombard Kézizálog tulajdonosa a rendőrségen - jelentette be Csiszér-Kovács Viktória, az ORFK sajtószóvivője rövid doorstep sajtótájékoztatóján. A nyomozás csalás miatt indult meg, a kár négymilliárd forint körüli összeg lehet. Úgy tudjuk, hogy a rendőrség lefoglalta a cég szervereit.

QUAESTOR: PÉNZT SEM KAPNAK A GYŐRI FOCISTÁK

Az NB I.-ben szereplő Győri ETO működtetőjének, a Győri ETO FC Kft.-nek a csődeljárását rendelték el. A tulajdonos a Quaestor volt. „Nincs pénz a kasszában, nincs miből fizetni a játékosoknak”, mondta Szasa Sztevanovics sportigazgató. Így lehet, hogy a klub elvesztheti jogosítványát az első osztályra.

EGYMILLIÁRDDAL HÚZTA LE ÜGYFELEIT AZ OTP-S BANKÁR

Egymilliárd forint körüli összegben emelt le ügyfelei számlájáról pénzt az OTP egyik bankára – tudta meg az Index. A bankár éveken át sikkasztott, és miután idén lebukott, az ügyfeleket az OTP kártalanította.

MEGKEZDTÉK A GÓLYATÁBORI ERŐSZAKOLÓ PERÉT

Elkezdődött a nemi erőszakkal vádolt K. Szilárd büntetőpere a Fonyódi Járásbíróságon. Az ügyész és a férfi ügyvédje zárt tárgyalást kért, amit Németh Károly bíró erkölcsi okokból és a sértett védelme, kímélete érdekében elrendelt – így a sajtó képviselőinek el kellett hagyniuk a tárgyalótermet. Ítélethirdetés a második tárgyalási napon, május 27-én lehet.

ÁRTATLANNAK VALLOTTA MAGÁT HISZÉKENY

Vádirat-ismertetéssel és vallomástétellel kezdődött szerdán a Hiszékeny Dezső szocialista országgyűlési képviselő, volt XIII. kerületi alpolgármester ellen, vesztegetés gyanújával indított büntetőper tárgyalása a Fővárosi Törvényszéken. A vád szerint 2013 januárjában Hiszékeny Dezső, akkori angyalföldi alpolgármester közvetítőn keresztül jogtalanul 5 millió forintot kért magának azért, hogy egy, az önkormányzat tulajdonában lévő üzlethelyiség bérleti jogát egy vállalkozónak adja.

JÓ VOLT TARLÓS LÍBLINGJÉNEK LENNI

Tarlós István idén is 300 millió forintos főpolgármesteri kerettel gazdálkodhat, amit saját belátása szerint oszthat el a hozzá forduló igénylők között, döntött nemrég a fővárosi közgyűlés. Azt egyelőre nem tudni, hogy kik részesülnek idén a főpolgármesteri kegyben, de kikértük a 2014-ben jutalomban részesítettek listáját. 16 milliót kapott az Illés Zenekar 50 nevű beatünnep, 2,5 milliót a Zalatnay Cini 50 éve nevű koncert, 5 milliót a Benkó Dixieland Band történetét feldolgozó kiállítás, 6 milliót a tabáni rockfesztivál, és 12 milliós dotációt könyvelhetett el a Rockmúzeum.

TŰNŐBEN A KANADAI GLECCSEREK

A nyugat-kanadai gleccserek területe 70 százalékkal csökkenhet a 21. század végére, ami komoly gondokat okoz majd az energiatermelésben és a vízellátásban, de különösen súlyos következményei lesznek a helyi ökorendszerek szempontjából – erre a következtetésre jutottak a Brit Columbiai Egyetem kutatói.

55229d3fa0ca8
Fotó: phys.org

BÖNGÉSZŐBEN IS FUTNAK AZ ANDROIDOS PROGRAMOK

A Google hosszú tesztelés után újabb lépés tett a Chrome és az Android közelebb hozására. Még szeptemberben indult el az App Runtime for Chrome (ARC), amivel alkalmazásokat lehet futtatni a böngészőben. Az akkor még nagyon korlátozott béta-projektet a cég most kiterjesztette, és már futtathatóak vele androidos programok Windowson, OS X-en és Linuxon is.

AZ ÉVTIZED FELVÁSÁRLÁSA: MEGVESZI A BG-T A SHELL

A Royal Dutch Shell brit-holland olajipari cég ajánlatot tett a BG Group brit multinacionális vállalatra. A két cég szerdán közös közleményben tudatta, hogy a Shell 47 milliárd font sterlingért (mintegy 64 milliárd euróért, 19 223 milliárd forintért) megveszi a BG-t, ami részvényenként 1350 pennys (mintegy 5521 forintos) árat jelent.