nonono

A nap 7 legfontosabb híre

2015.04.16. 20:43 Módosítva: 2015.04.16. 20:53

EDDIG CSAK 2010 UTÁNI FEJLESZTÉSEKET KIFOGÁSOLT BRÜSSZEL

Egy kiszivárgott európai bizottsági határozat szerint Brüsszel felfüggesztette a nekünk szánt gazdaságfejlesztési programokat elszámolási szabálytalanságok miatt. Az EB szerint nem megfelelően választottuk ki a pályázatok győzteseit, így nem mindig a legolcsóbb ajánlat győzött. Egyelőre csak a 2010 utáni pályázatokkal kapcsolatban kritizált Brüsszel, de úgy tudjuk, hogy a 2010 előtti ügyek is napirenden vannak.

A MINISZTERELNÖK POFONOKAT KAP, ÉS POFONOKAT AD A FUTBALLBAN IS

A Közgép már nem támogatja a felcsúti Puskás Futball Akadémiát és Demján Sándor cége, a Trigánit is kierült a támogatók közül. Körülbelül a szponzorok harmada távozott azóta, hogy Orbán Viktor miniszterelnök összeveszett Simicska Lajossal. Részben kapcsolódó történet, hogy eközben az újpesti Szusza Ferenc Stadion részleges felújítására kiírt pályázatot a miniszterelnök vejének a cége, az Elios Zrt nyerte. Az állami kézben lévő stadion világításának felújítására 100 millió forintot szánnak.

MAGYARORSZÁG JOBBAN TELJESÍT!

Még csak április közepe van, de a napi melegrekordot már meg is döntöttük: a Győr melletti Osliban 29,2 fok volt. A főváros is tartja a lépést, Újpesten 28,6 fokig emelkedett a hőmérő higanyszála!

MINDENKI NYUGODJON MEG: NEM FORDULT MEG A TAPOLCAI EREDMÉNY

A külföldön és az átjelentkező szavazók voksaival kialakult a múlt vasárnapi időközi választás hivatalos végeredménye: 365 szavazatkülönbséggel Rig Lajos lett a választókerület új egyéni képviselője.

LÁZÁR, LÁZÁR, LÁZÁR!

A Miniszterelnökséget vezető miniszter nagy napja volt a mai.

  • A Holokauszt-emléknapon reggel egy kiadósat jobbikozott.
  • Menetrendszerű sajtótájékoztatóján délután megpróbálta a lehetetlent: fényt deríteni a Kehi-MFB-rendőrség Bermuda-háromszögben eltűnt Quaestor-feljelentés rejtélyére.
  • Majd ugyanott azt is bejelentette, hogy Simicska Lajos médiája már a Jobbikot támogatja.

MAGYAR SIKER EGY RANGOS HEKKERBAJNOKSÁGON

A BME Crysys Lab diákjai nyerték meg idén a világ leghíresebb egyetemi hekkerversenyét. A BME Hálózati Rendszerek és Szolgáltatások tanszékén működő Crysys Lab IT biztonsági laboratórium idén negyedszer szervezett diákokból álló hekkercsapatot, és indult el az amerikai UCSB által rendezett ICTF hekkerversenyen. A 88 csapat közül a magyar !SpamAndHex az első helyen végzett, a verseny vége előtt 10 perccel sikerült az első helyre kerülniük.

ÚJABB TEASER JÖTT KI A STAR WARS 7-HEZ

A csütörtöki nap egyik fénypontja mindenképpen az volt, hogy a kaliforniai Anaheimben a Star Wars Celebration elnevezésű, négynapos geek dzsemborin J.J. Abrams levetítette a fanoknak az új film, a decemberben mozikba kerülő Az ébredő erő új előzetesét. Hogy ne legyen tele a net a kamerás verziókkal, a Disney PR-osai jó érzékkel ugyanekkor a Youtube-ra is kirakták az új előzetest, amiben láthatunk sivatagbolygón lezuhant csillagrombolót, maszkos főgonoszt, összetört Darth Vader-sisakot, csuklyás Jedi-fürdőköpenyben monologizáló Luke Skywalkert, és felbukkan az öreg Han Solo is, Csubakkával az utolsó fél percben!