A nap nyolc legfontosabb híre

2015.04.27. 19:22

KELETI CSIKICSUKI: ÁDER NEM MEGY MOSZKVÁBA ÜNNEPELNI

Az államfő gondolkodott, gondolkodott, gondolkodott, és végül úgy döntött, Putyin meghívása ellenére nem vesz részt a május 9-i győzelem napi parádén.

NEM ÉPÜL TOVÁBB A 4-ES METRÓ

Cserébe viszont villamos jár majd az Astoriától Újpalotáig és a külső Bécsi úton. Végül egy jó hír a nélkülöző hegyvidékieknek: tovább épül a fogaskerekű!

NEM LESZ TÖBB MEGTEKINTÉS?

A Napi Gazdaság így tudja, már a kormányülésen is felmerült, hogy Orbán Viktor meneszti Fazekas Sándort, a búzamezők lovagját, a magyar vidék miniszterét.

Fotó: Kovács Tamás

TÓÁSÓ ELŐD VISSZATÉRT SZÜLŐHAZÁJÁBA

A férfi fegyveres felkelés miatt ült hat évet Bolíviában, szerinte ártatlanul, most ideiglenes útlevéllel sikerült hazamenekíteni.

25 MILLIÁRD MEGY ÁLLAMI KOMMUNIKÁCIÓRA

Eddig úgy lehetett tudni, hogy a kommunikációs közbeszerzéseket központosító állami szerv, a Nemzeti Kommunikációs Hivatal (NKH) csak május elején írja ki a 25 milliárd forintos keretösszegű közbeszerzését, de a Tenders Electronic Dailyn már megjelent a felhívás. Nyolc feladatra keresnek ügynökségeket, és a megbízások 12 hónapig tartanának, amiket az NKH akár külön közbeszerzés nélkül is még 12 hónapra hosszabbíthatna. A közbeszerzéseket elnyerő cégek alvállalkozókat is bevonhatnak, de Nobilis Márton, az NKH vezetője azt nyilatkozta nemrég, hogy terveik szerint három ügynökséggel dolgoznának együtt, és minden egyes további belső tenderen ez a három cég versenyezne egymással.

DRÁGULT A BENZIN 

Szerdától 375-376 forint lesz egy liter benzin átlagára, mert a Mol két forinttal emeli a 95-ös nagykerárát. A gázolaj ára marad, most átlagosan 375-376 forint egy liter.

KÉNYELMETLEN MINI-VALÓSÁGSHOW FRIDERIKUSSZAL

Friderikusz Sándor saját műsort kapott, ami nagyjából annyira lett izgalmas, mint egy puritán akvárium. Az Összezárva Friderikusszal lényege az, hogy – figyelem, nem találnák ki – egy híres embert összezárnak a műsorvezetővel, aztán nekik csacsogniuk kell az életről, meg egyéb fontos dolgokról. Az első vendég Gesztesi Károly volt, de kritikusunk szerint nem volt a legalkalmasabb vendég, és a műsor olyan lett, "mint egy maratoni valóságshow utolsó napjának összefoglalása, amikor már a játákosok nem tudnak istenigazából mit mondani egymásnak, és nagyon szeretnének már a falon kívül lenni."

FOLYÉKONY HIGANYT TALÁLTAK EGY MEXIKÓI PIRAMISBAN

Folyékony higanyt találtak a mexikói régészek Teotihuacan romváros egyik piramisa alá ásott alagútban. A felfedezésből arra következtettek, hogy egy ősi sírkamra vagy más rituális helyiség nyomaira bukkantak. A Tollas Kígyó temploma alatt bukkantak rá a mérgező anyagra, ami miatt most védőöltözékben kell folytatniuk a feltárást.