A nagylelkű focista sztorija a nap csalódása

2015.05.14. 19:09

LÁZÁR HIDAT ÍGÉRT A DUNÁRA

Kalocsánál új hidat épít a kormány a Dunán, hogy a Bács-Kiskun megye felől érkezők részt tudjanak venni hatékonyan a paksi atomerőmű építésében, jelentette be Lázár János a Kormányinfo-tájékoztatón. Paks 2 új vezetője Bán Tamás lett. Létrehozzák a Kincstári Jogügyi Igazgatóságot, ahol az állam ügyvédei fognak dolgozni. Emelik a falusi polgármesterek bérét, pontosabban bérkiegészítést kapnak a kistelepülési vezetők. Az állami társaságoknak és az önkormányzatoknak megtiltják a kufárkodást a közpénzzel, csak állampapírba fektethetnek és csak a Magyar Államkincstárban.

A SZÁZADVÉGTŐL LONDONBA

A Napi Gazdaság úgy tudja, hogy Lánczi Tamás, a Századvég vezető elemzője lesz Habony Árpád új londoni vállalkozásának egyik ügyvezető igazgatója. A Danube Business Consulting Ltd. politikai tanácsadócéget Habony Arthur L. Finkelsteinnel alapította.

PUTYINISTA HÚZ KI MINKET A BAJBÓL WASHINGTONBAN. VAGY NEM

Akcióba lépett a Miniszterelnökség és a Századvég által nemrég szerződtetett washingtoni lobbista, aki egy olyan kongresszusi meghallgatáson akarja kimagyaráztatni Magyarországot többek között a Putyin-barátságból, melyet Vlagyimir Putyin évtizedes rajongója, Washington egyetlen igazi putyinistája hívott össze. Egy 1,4 milliárdos szerződés a háttérben, az előtérben pedig pia, playboyok, bazi nagy fegyverek és két furcsa fehér csík. Jó szórakozást!

PÉNZT ADNI MISKOLC ELHAGYÁSÁÉRT? TÖRVÉNYTELEN

A nyomortelep-felszámolási akció részeként a városi önkormányzat a szociális bérlakásuk elhagyását vállaló, egyébként rendesen fizető embereknek járó 1,5-2 millió forint kifizetését ahhoz kötötte, hogy elköltözzenek Miskolcról, és legalább öt évig vissza se jöjjenek. A kormányhivatal után most a Kúria is törvénysértőnek találta a rendelkezést, és megsemmisítette. Eddig csak egyetlen olyan családról tudni, amely ilyen feltételekkel költözött el Miskolcról.

LEMONDOTT MURÁNYI MARCELL

Murányi még márciusban ütött el egy biciklist, majd elmulasztott segítséget nyújtani. Amikor tegnap ezzel szembesítette a sajtó, azt mondta, hogy az ügy mélységesen megrendítette és szeretné kifejezni együttérzését a baleset sérültjének. Mára kiderült, hogy a sérült áprilisban, 28 nappal a baleset után kómába esett, majd meghalt. Murányi a férfi halála miatt mondott le.

ÚJ BOLTLÁNC INDUL MAGYARORSZÁGON 

A kötelező vasárnapi zárva tartás nagy nyertesei a benzinkutak, az itt lévő boltok ugyanis a jogszabály szerint nyitva maradhatnak akkor is, amikor a nagy üzletek nem. A Mol most önálló márkát indít a kutakon Fresh Corner néven. A cél, hogy ezekben a boltokban akár a mindennapi bevásárlást is el lehessen intézni a szokásos kisbolti árakon. A felturbózott Mol-üzleteket először tíz kúton tesztelik, ha pedig bejön, átalakítják a benzinkutak jelentős részét. Azt mondják, ennek a lépésnek nincs közvetlen köze a vasárnapi zárva tartós szabályhoz, egyébként is belevágtak volna.

CSŐDBE MEGY AZ EGYIK LEGNAGYOBB HÚSIPARI CÉG

Május 13-ával csődöt kér maga ellen Surjány-Hús Kft. az ország egyik legnagyobb húsipari cége. A törökszentmiklósi cégnél már az áprilisi fizetését sem kapta meg az ott dolgozó, nagyjából 500 ember (a hivatalos adatok szerint mondjuk ez 350, a Céginfo májusi adatai alapján). A cégből kifogyott pénz a hírek szerint, a csődbiztos pedig már át is vette az irányítást állítólag. Tóth János Tibor tulajdonos-ügyvezető másik nagy cége, az Alföldi Hús Zrt. ettől még nyugodtan működik tovább. 

HATFÉLE VERZIÓBAN ÉRKEZIK A WINDOWS 10

A hamarosan érkező Windows 10 egyszerre több platformra jelenik meg, ráadásul több verzióban. A Microsoft bejelentette, hogy a Windows 10 összesen hatféle kiadásban lesz elérhető. Az új operációs rendszert az átlagos felhasználó épp úgy futtathatja majd a mobilján, mint egy üzletember az asztali számítógépén.

RONALDO NEM IS ADTA ODA FIZETÉSE FELÉT A NEPÁLI TÚLÉLŐKNEK

Hatalmas nagyot ment a neten az az álhír, hogy Cristiano Ronaldo a nepáli földrengés után 7 millió eurót ajánlott fel a túlélőknek, de most a Save the Children nevű szervezet közleményben cáfolta ezt. Hogy ezt Ronaldo miért nem tette egy héten keresztül, rejtély.