A nap 9 legfontosabb híre

2015.05.27. 19:15

RAZZIÁVAL ÉS LETARTÓZTATÁSOKKAL KEZDŐDÖTT BLATTER FIFA-ELNÖK HATTYÚDALA

Szerdára virradóra tele lett a világsajtó azokkal a zürichi képekkel, amelyeken a FIFA elnökválasztási kongresszusra érkezett tisztségviselőket és dobozokat szállítanak el a svájci rendőrök. Az FBI már régóta nyomoz a világfutball csúcsszerveinél tapasztalható korrupció, illetve a katari és az orosz futball-vb odaítélése miatt.

1145 FŐ A MAGYAR MENEKÜLTKVÓTA

Az Európai Bizottság javaslata alapján ennyi embert kéne befogadnunk Görög- és Olaszországból, valamint az EU-n kívülről. A kormány már korábban jelezte, hogy ellenzi a kvótarendszer bevezetését.

A MŰPA MELLETT ÉPÜL AZ ÚJ KONGRESSZUSI KÖZPONT

Legalábbis így tudja a Népszabadság. A kormány csak az előkészítésre 1,8 milliárdot szán, az építészeti pályázatot a Finta Stúdió nyerte.

FRANCHISE-BA TERJESZKEDNE A SPAR

Csak egy új boltot nyit idén a növekedni kívánó Spar, a többit franchise-szerződésekkel oldanák meg. Korábban írtunk arról, hogy ha a kiskereskedelemben az olyan feltételeket büntetik szénné, amik kevésbé érintik mondjuk a CBA-t vagy Coopot, akkor a versenytársaknak arra érdemes törekedniük, hogy rájuk hasonlítsanak. Ez indokolhatja az új típusú terjeszkedést, ez lehet a Spar döntése mögött is.  

OA 1840-min resize
Fotó: SPAR Magyarország

NEM LESZ TÖBB KÉTLITERES COCA-COLA 

Nem gyárt több kétliteres palackot a Coca-Cola, és lassacskán a boltokból is elfogynak a készletek. A Coca-Cola magyarországi képviselete április végén vezette be az 1,75 literes palackokat, amelyek a már húsz éve használt kétliteres műanyagpalackokat váltják. Ez érinti a Fantát, a Sprite-ot és a Kinley-t is. Áprilistól már egyébként 2,25 literes Coca-Cola termékeket is vásárolhatunk (igaz nem mindet, és nem mindenhol), amelyek a 2,5 literes flakonokat váltják majd a nyár végétől, akkor szűnik meg ugyanis azok gyártása.

COMING OUTOLT A KURUC.INFO

Persze nem úgy: a tudósítójuk kérdéseket tett fel a Pázmányon a katolikus egyetemen bevezetett kötelező Holokauszt-oktatásról szóló sajtótájékoztatón. Ahhoz képest, hogy az ügyesen bujkáló szélsőséges heccportállal szemben a komplett magyar igazságszolgáltatás évek óta tehetetlen, kurucosan bevállalós dolog sajtóeseményeken a portál képviseletében felszólalni.

LEBÜDÖSZSIDÓZTÁK AZ IZRAELI KONZULT BUDAPESTEN

Ha Motti Rave nem értene magyarul, nem hív rendőrt, és nem tartóztatják le a férfit, aki egyebek mellett azt mondta neki, hogy "Hitlernek be kellett volna fejeznie a munkát". De ért.

MEGDUPLÁZTÁK A 2017-ES VIZES VB KÖLTSÉGVETÉSÉT

Amikor Magyarország beugróként elvállalta a 2017-es vizes-világbajnokság rendezését, Gyárfás Tamás elnök 25 milliárd forint körüli összegről beszélt, a május 26-án kiadott Magyar Közlönyben viszont már 49 milliárdos maximumotírt alá Orbán Viktor miniszterelnök.

NAGYON KÍNOS HIBÁT FOGTAK AZ IPHONE RENDSZERÉBEN

Ha a telefonra bizonyos karaktereket tartalmazó üzeneteket küldünk, az annyira lefagy, hogy rögvest ki is kapcsol. Ebben a cikkben eláruljuk, hogy kell csinálni, és hogy lehet védekezni ellene.