Hány lába van a bogárnak? Számold meg, fiam!

2015.06.05. 19:13

AZ OMBUDSMAN A MISKOLCI RAZZIÁK LEÁLLÍTÁSÁRA SZÓLÍT FEL

Egy évig tartó munka elkészült a miskolci állapotokat, leginkább a legszegényebb romákat sújtó helyi intézkedéseket vizsgáló ombudsmani jelentés. Székely László szerint Miskolcon megfélemlítő hatású, indok nélküli, razziaszerű közös hatósági ellenőrzési gyakorlatot alakítottak ki jogszabályi felhatalmazás nélkül. A jelentés azt is rögzíti, hogy a város magára hagyva, egyedül nem tudja megoldani ezeket a nagyon súlyos problémákat.

TRÓCSÁNYI ÉS SESZTÁK KERESI A LEGTÖBBET

A kormányzati pénzügyeket irányító Varga Mihály gazdasági miniszter 2014-ben csak ötödannyit keresett, mint a legtöbbet kereső kollégája, Trócsányi László. Néhány államtitkár viszont igazi szuperjövedelmet tud felmutatni, a plafon közel 300 milliós bevétel volt. Itt olvashatja, mekkora adóalap után adóznak a kormánytagok.

A ROMÁN KORMÁNYFŐT GYANÚSÍTOTTKÉNT HALLGATTÁK KI

Victor Ponta román miniszterelnököt gyanúsítottként hallgatta ki pénteken a korrupcióellenes ügyészség: eredetileg tanúnak hívták be, de gyanúsított lett. Ponta volt kampányfőnökét két olténiai hőerőművel (Turceni-Rovinari) 2007-ben kötött ügyvédi szerződése miatt hivatali visszaélésben való bűnsegédlettel és jogtalan haszonszerzéssel gyanúsítják, így került képbe volt főnöke is. 

JÖN A NŐI VIAGRA

Az amerikai élelmiszer- és gyógyszerszabályozással foglalkozó hivatal, az FDA engedélyt adott egy kísérleti gyógyszer további tesztelésére, amellyel növelhető a nők szexuális vágya, azaz egyfajta női viagráról van szó. A flibanserin viszont arra való, hogy a nők pszichológiai vágyát növelje – ehhez naponta kell szedni, és megváltoztatja a vágyat keltő agyi vegyületek szintjét.

TÍZMILLIÓ INGYENWIFIT TELEPÍT A MICROSOFT

A Microsoftnak internetstratégiájának része, hogy a cég azt szeretné, ha állandóan online lennénk, még akkor is, ha éppen utazunk. A vállalat tízmillió wifi hotspotot telepítene 130 országba. Az egyszerűség kedvéért Microsoft Wifinek elnevezett szolgáltatás nemcsak Windows 10-zel vagy Windows Phone-on működik majd, hanem kompatibilis Iphone-nal, Androiddal, Maccel is.

SOSEM LESZ VÉGE A FIFA-BOTRÁNYNAK

Már 2000-ben is csalhattak a 2006-os, németországi vb odaítélésénél, cserébe a németek beruházásokat, embargó felfüggesztését vállalták, valamint a Bayern München minicsapatok elleni barátságos mérkőzéseket kötött le. A 98-as franciaországi vb odaítélésénél is csalhattak.