Kevés hiányzott ahhoz, hogy ezt a hírösszefoglalót botrányos címmel tegyük ki

2015.06.15. 19:48

OLASZORSZÁGNAK ELEGE LETT

Ha Európa nem vállal szolidaritást a menekültügy kezelésében, akkor Olaszország előáll a B-tervvel, ami fájdalmas lesz az EU-ra nézve – hogy az olasz kormányfő mit értett a B-terv alatt, azt nem részletezte, de Matteo Renzi vasárnapi szavai jól jelzik, hogy Olaszország türelme fogytán van, nem kíván egyedül megbirkózni az egyre növekvő menekültáradattal, amely Afrika partjaitól indulva a Földközi-tengeren keresztül éri el.

A TIGÁZ IS KIVONUL A LAKOSSÁGI GÁZPIACRÓL 

Az E.On, a GDF Suez és a Magyar Telekom után a Tigáz is otthagyja a lakossági gázpiacot. A cég azt kérte az energiahivataltól, hogy vonja vissza az egyetemes gázszolgáltatói engedélyüket. Azt ígérik, hogy az átadás-átvétel időszaka alatt a szolgáltatás és az ügyfélkiszolgálás minősége is folyamatos és zavartalan lesz. A Tigáz ügyfeleinek egyelőre semmi teendőjük nincs, a szolgáltatóváltással kapcsolatos teendőkről, változásokról időben tájékoztatják majd őket.

A KORMÁNY MEGVÉDI A REZSICSÖKKENTÉST 

Valótlanságokat állítanak a hírek a rezsicsökkentéssel, és a rezsicsökkentés megvédésével kapcsolatban – mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő hétfő reggeli sajtóértesülésekre reagálva, amelyek szerint a visszavonulót fújhat a kormány a rezsiharcban egy európai uniós eljárás miatt. Arra az újságírói kérdésre, hogy ki meri-e jelenteni, hogy a gázár nem fog emelkedni, Kovács azt mondta: azt merem kijelenteni, hogy a magyar kormány mindent megtesz azért, hogy a rezsicsökkentés eredményei megmaradjanak.

MENEKÜLTÜGYBEN A KDNP BEVETETTE A NEHÉZTÜZÉRSÉGÉT

Ilyen is ritkán van, közösen tartott sajtótájékoztatót Harrach Péter és Semjén Zsolt. Előbbi szerint akik a korlátlan bevándorlást engedélyeznék, azok az ország polgárainak biztonságát veszélyeztetik. A bevándorlók, menekültek száma pedig − azzal együtt, akiket Németországból, és Ausztriából terveznek visszatoloncolni − bőven meghaladta azt a számot, amit Magyarország képes fogadni. Semjén Zsolt szerint a ilyen tömegben érkeznek az integrálhatatlan, asszimilálhatatlan tömegek, az generációkra fog hatalmas problémát jelenteni az országnak.

A FIDESZ MÁR NEM AZ MSZP-T ÜTI-VÁGJA

A Jobbikot és az LMP-t támadta a brókertörvény leszavazása miatt Tállai András államtitkár hétfőn a parlamentben. Az MSZP-t viszont most érdekes módon kímélte a kormányoldal, sőt szabad utat adott a baloldal által kezdeményezett egészségügyi vitanapnak.

MÁR AZ E3 ELŐTT BEMUTATTÁK AZ ÚJ DOOMOT

Kedden Los Angelesben kezdődik a legnagyobb játékipari expo, az E3, de a nagy cégek már előtte bemutatják újdonságaikat. A Bethesda kezdte meg a sort: magyar idő szerint vasárnap éjjel bemutatták többek között az új Doomot és Falloutot is.

HAZATÉRTEK A SZIMULÁLT MARSI KOLÓNIA LAKÓI

Véget ért az a NASA-támogatással futtatott kísérlet, amiben egy marsi küldetés viszontagságait szimulálták a résztvevőknek. A beválogatott jelentkezők Hawaii egyik szigetén lévő kősivatagban éltek nyolc hónapon át, csak szárított űrhajóskaját ehettek, hetente összesen hat percet zuhanyozhattak, és a Földdel tartott kapcsolatban ott volt az a negyedórás késés is, ami a valóságban is megvan a Mars elképesztő távolsága miatt.

SPORTBAN EZ A HÉTFŐ NEYMARÉ VOLT

A Copa Americán megőrjítette az ellenfelet és megnyerte a meccset. Elvesztette mentorát, a kétszeres világbajnok brazil védőt, akit szépen elbúcsúztatott. De az is nyilvánvalóvá vált róla, hogy előrébb jár, mint Messi és Cristiano Ronaldo járt az ő korában.

A HERTHA BÁRMIKOR FELMONDHAT AZ MLSZ-NEK

Dárdai szövetségi kapitány sorsa még mindig nem dőlt el, sőt, most kezd csak forrósodni az ügy, hogy a válogatottnak már reális esélye van kijutni az Európa-bajnokságra. Bővebben itt.

MÉGIS KÍVÁNCSI VOLT A VILÁG EGY ÚJ JURASSIC PARKRA

A világ összes pénzét megkereste a hétvége alatt a Jurassic World, nagyjából senki sem számított rá, de most minden szakértő elkezdett azon gondolkodni, hogyan tudott az egész világon pár nap alatt több, mint 500 millió dollárt kaszálni. A Variety cikke szerint így. Közben a Saul fiát bemutatták Magyarországon, premier előtti vetítésekkel együtt nagyjából 15 ezren látták, ami nem kiugróan magas, de sok más magyar filmhez képest jó eredmény.