Amíg ön lubickolt, ez történt a nagyvilágban

2017.08.06. 19:00

Hőség melegrekordokkal és viharos véggel

Amit az ország legtöbb pontján tapasztalhatott: vasárnap kora estig kánikula volt (ekkor viszont az ország egy részére brutális erejű vihar csapott le). A melegrekord többször is megdőlt, szombat reggel a fővárosban, Lágymányos térségében csak 26,6 fokig hűlt le a levegő: így ez lett az új országos minimumrekord. A korábbi csúcsot 2012-ben Pécsen mérték, annál a 24,2 foknál az ország nagy részén melegebb. Vasárnap szintén megdőlt a napi minimumcsúcs, ezúttal Szegeden mértek 25,6 fokot (az eddigi legmelegebb augusztus 6-i hajnal 2012-ben volt, akkor 25,3 foknál nem volt hidegebb sehol).

Rosszullétek a makói gumigyárban

A hőséggel összefüggő hír, hogy többen rosszul letten pénteken a makói gumigyárban, ahol a kazánnál belélegzett forró levegő elmondásuk szerint fájdalmat okoz. Egy kazános azt mondta a Délmagyarnak: „most, kánikula idején embertelenek itt a körülmények: a kazán fala 150 fokos, a levegő, amit belélegzünk, néha szó szerint fájdalmat okoz a tüdőnkben". Részletek cikkünkben.

Adatvédelmi aggályok Pintérék megfigyelési ötlete miatt

Fenntartásait jelezte az adatvédelmi hatóság a nemrég beterjesztett belügyi tárgyú törvénymódosítással kapcsolatban. Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke több problémát is jelzett a BM-nek küldött levelében - szúrta ki a Hvg.hu. A BM új tervezete szorosabb megfigyelés alá vonná az állampolgárokat. Úgy változtatnának a polgárok személyi adatairól szóló törvényen, hogy a jövőben központi helyen tárolhassák az egyes szervek által készített kép- és hangfelvételeket.

Haláleset rendőri intézkedés közben és rendőri gázolás

Péntek kora délután Újpesten rendőri intézkedés közben meghalt egy 57 éves budapesti férfi. A rendőrség szűkszavú tájékoztatása szerint a férfi intézkedés közben rosszul lett, és a rendőrök megkezdték ugyan az újraélesztését, amit a kiérkező mentősök folytattak, de a férfi életét már nem tudták megmenteni. Utolértük az elhunyt férfi közeli hozzátartozóját (a nevét nem akarta nyilvánosságra hozni), aki érdekes adalékot tett hozzá a történethez. Vasárnap a Nyugati pályaudvar közelében rendőrautó gázolt el egy gyalogost. A férfi a Nyugati pályaudvarnál átugrotta a villamosmegálló korlátját és át akart szaladni az úttesten, ekkor történt a baleset.

Elfogták a macskakínzókat

Vasárnap adat hírül a rendőrség, hogy elfogták azt a két férfit, akik megalapozottan gyanúsíthatók azzal, hogy brutálisan megkínoztak egy macskát. A fél testét megnyúzták, ízületeit vágták el. Ha bebizonyosodik a bűnösségük, akár 3 éves börtönbüntetést is kaphatnak.

Kétmilliárd forint elveszthette közpénzjellegét

A rendőrség nem indított nyomozást a csepeli fideszes Németh Szilárd vezette birkózószövetség egy alapítványnak áttolt 2 milliárd forintos tranzakciójával kapcsolatban. Van viszont nyomozás a BKK e-jegyének ügyében, több is, de mondjuk nem igazán amiatt, hogy milyen felelősséggel költötték működésképtelen rendszerre a közpénzt.

Usain Bolt nem tudott nyerni egyéniben utolsó vébéjén

Justin Gatlin nyerte a 100 méteres döntőt a londoni atlétikai világbajnokságon. Második Christoph Coleman, harmadik lett az utolsó világbajnokságán induló klasszis, Usain Bolt, de így is őt ünnepelték legjobban.

Kómában fekszik egy szegedi lány Bulgáriában, orvosai senkivel nem beszélnek

Szülei három hete próbálnak szót érteni a burgaszi kórház orvosaival, ahol 19 éves lányuk kómában fekszik, az orvosok azonban nem hajlandóak szóba állni sem velük, se a lányt fogadó szegedi klinikával sem.

Még mindig bírságolnak a kerületi kamerák alapján

Ha az autós nem él jogorvoslattal az önkormányzati rendészet által kiszabott bírsággal szemben, illetve a bírságot saját elhatározásból befizeti, a szabályszegést ezzel a ráutaló magatartással elismeri, a pénz visszafizetésére nincs mód – olvasható abban a hivatalos válaszlevélben, amelyet a Zuglói Önkormányzati Rendészet adott ki. Az autóst 50 ezer forintra büntettek egy szabálytalan megfordulás miatt egy önkormányzat által kihelyezett kamera képe alapján.

Ez történt még

Visszavonulása óta először indul úszóversenyen Szepesi Nikolett, aki pályafutása után nagy vihart kavart könyvet írt Én, a szexmániás címmel.

Eltűnt egy 18 éves fiú a Balatonban: Balatonmáriafürdőnél vízibiciklizett családjával, de senki nem tudott úszni.

A készenléti rendőrök segítettek kórházba jutni egy szülő édesanyának – írta a Hirado.hu. Szombaton 23 óra után az M7-esen Lepsénynél a feltorlódott kocsisorból egy férfi kért segítséget, mert feleségénél beindult a szülés, és a torlódás miatt nem tudtak a székesfehérvári kórházba eljutni.

Phenjan évi 1 milliárd dolláros forrástól eshet el a nukleáris rakétaprogramja miatt.

Eljárás indul Ukrajnában a Scooter ellen, mert felléptek az oroszok által megszállt Krímben. A kijevi német nagykövet is kiakadt rájuk.

Megint nem volt ötös a lottón.

Az úszószövetség elnöke, Bienerth Gusztáv interjút adott a lapunknak, amelyben elmondta, hogy nem fog lemondani, és nem érti, miért mondtak le az elnökségből annyian, hogy az szerinte megbénítja a szervezet működését. Arról is beszélt, hogy az előző elnökség idejéből milyen gyanús ügyeket találtak.

Felcsúton, a Puskás Akadémia vendégeként nyert Puskás igazi csapata, a bajnoki címvédő Honvéd, és ezzel az NB I. élére állt. Pintér Attila volt szövetségi kapitánnyal a Felcsút 4 meccs után 1 ponttal utolsó.

Az Arsenal nyerte az angol Szuperkupát. A győzelmüket nem kis részben az ellenfél, Chelsea kapusának köszönhették.