Duray szerint a Máérten elvált a szar a víztől

2004.11.16. 20:25
A szlovákiai Magyar Koalíció Párjának alelnöke egy rádiós műsorban fogalmazott úgy, hogy egyetlen eredménye volt a múlt hét pénteki, közös nyilatkozat nélkül lezárult Magyar Állandó Értekezletnek, ez pedig az, hogy a nemzetpolitikát illetően "végre elvált a szar a víztől". A burkoltan kritizált MSZP visszautasítja Duray szavait. Vadai Ágnes elnökségi tag szerint ez "megosztó politika", amire nemmel kell szavazni december 5-én.
Az MSZP elutasítja azt a megosztó politikát, amely magyart és magyart egymással szembeállít, mondta Vadai Ágnes, az MSZP elnökségi tagja, országgyűlési képviselő kedden Budapesten sajtótájékoztatón Duray Miklós szlovákiai magyar politikus nyilatkozata kapcsán.

"Ez az a megosztó politika, amelynek célja, hogy magyart magyar ellen uszítson határon innen és túl, és így szembefordítson bennünket" - közölte a szocialista politikus.

Sikeres helyzet

Duray Miklós hétfőn azt mondta a Magyar Rádió Határok nélkül című műsorában, hogy csak látszólag kudarc, hogy nem született olyan nyilatkozat a Magyar Állandó Értekezleten, amelyet az összes résztvevő aláírt volna.

Mint a szlovákiai Magyar Koalíció Pártjának ügyvezető alelnöke fogalmazott: "viszont a nemzetpolitika szempontjából én végül is ezt a helyzetet egy sikeres helyzetnek tekintem, mert végre elvált a szar a víztől. És ez a nemzetpolitikában nagyon fontos."

A szocialista képviselő hozzátette, ezt a megosztó politikát az MSZP elutasítja, s arra kéri az állampolgárokat, hogy december 5-én nem szavazatukkal ők is utasítsák el.

A Fidesz politikai kérdésnek tekinti a kettős állampolgárságot

Vadai Ágnes szerint a Fidesz a keddi négypárti egyeztetésre hozott javaslata azt mutatja, hogy "az egész kérdést nem tekintik másnak, mint csak és pusztán politikai kérdésnek".

A szocialisták azt várják a Fidesztől, hogy egy olyan törvényjavaslatot nyújtson be az Országgyűlésnek, amely nem osztja meg az embereket, közölte Vadai.