(c) 2006 Index.hu Rt. Minden jog fenntartva.
VISSZA
Elvesztették a második kerületet a szocialisták

Négy évvel ezelőtt a hagyományosan jobboldali kerületben meglepetésre Horváth Csaba lett a polgármester. Most nem sikerült nyernie. A polgármester a Fidesz-KDNP jelöltje, Láng Zsolt lett.

()
2006. október 1., vasárnap 21:59



A második kerületben a Fidesz-KDNP jelöltje nyerte a polgármester-választást. Láng Zsoltot a szavazók 52,15 százaléka támogatta. Ellenfelét, az MSZP-SZDSZ jelöltje Horváth Csaba a szavazatok 43,48 százalékát kapta. Az MDF jelöltje Porkoláb Mátyás 4,36 százalékot kapott.

A képviselőtestületben is a Fidesz szerezett több mandátumot. A Fidesz 17, az MSZP 11, az MDF 1 mandátumot kapott.

A jobboldali pártok a négy évvel ezelőtti önkormányzati választáson a MIÉP-pel tizenöt mandátumot szereztek, míg a baloldaliak 14-et. A hagyományosan jobboldali kerületben meglepetésre Horváth Csaba (MSZP) lett a polgármester. A kerület országgyűlési képviselője a tavaszi választáson a Fidesz-KDNP-s Balsai István lett, megelőzve a szocialista polgármestert.

Horváth Csaba ellen nem indít polgármester-jelöltet az SZDSZ, sőt, még Kóka János gazdasági miniszter, egykori I. kerületi országgyűlési képviselőjelölt programjának néhány pontját is átvette. A Moszkva tér felújításával kampányol például, ebbe már többeknek beletört a bicskájuk az elmúlt harminc évben. Horváth legnagyobb ellenfele az ugyancsak fiatal és ugyancsak mosolygós, de a Fidesz-KDNP színeiben induló Láng Zsolt. A baloldalnak kedvez, hogy elindul az MDF-es Porkoláb Mátyás is, aki a II. kerület alpolgármestere 1998 óta.

Vége

az oldal tetejére