(c) 2006 Index.hu Rt. Minden jog fenntartva.
VISSZA
Szocialista polgármester a VI. kerületben

Szoros küzdelem után végül a szocialista Verók István lett a VI. kerület polgármestere, Illés Zoltán alig 312 szavazattal maradt le.

()
2006. október 1., vasárnap 21:39



Szoros küzdelem után végül a szocialista Verók István lett a VI. kerület polgármestere, Illés Zoltán alig 312 szavazattal maradt le. Verók István 45,01 százalékot, Illés Zoltán 43,24 százalékot kapott. Farkas György független jelöltet 8,32 százalék támogatta, Baranyai Zsolt MDF-es jelölt 3,43 százalék.

A szavazatok 30,95 százalékos feldolgozottságánál még Illés Zoltán vezetett, őt a szavazók 45,11 százaléka támogatta, az eddigi polgármestert, Verók Istvánt 44,31 százalék. A szavazatok 52,38 százalékos feldolgozttságnál Verók István visszavette a vezetést. A különbség 257 szavazat volt.

A képviselőtestületben a Fidesz 9 mandátumhoz jutott, az MSZP 8, az SZDSZ 5, az MDF 1 képviselőt ad.

Terézvárost elmúlt négy évében szocialista és szabaddemokrata támogatással a függetlenként induló, de azóta MSZP-sé váló Verók István vezeti, aki 2006-ban - szintén koalíciós támogatással - megméretteti magát. Két alpolgármester a koalíciós megállapodás értelmében az MSZP-s Fürst György és az SZDSZ kerületi elnöke, Rabin László. Közülük Fürst 2006-tól már nem lesz önkormányzati tisztviselő. Fürst helyére a kerület szocialista elnöke, Hegedűs Károly léphet, akinek a koalíciós győzelem esetére egy alpolgármesteri posztot ígértek. A szocialista elnök jobbkeze, de a helyzetet jól ismerők szerint inkább irányítója, Tóth György, aki az MSZP-s lista első helyét kapta.

A Fidesz Illés Zoltánt indítja polgármesterjelöltként. 1998 és 2002 között Farkas Györgyöt támogatta a Fidesz, a politikus úgy hallik, független szervezet támogatásával ismét ringbe száll.

Vége

az oldal tetejére