(c) 2006 Index.hu Rt. Minden jog fenntartva.
VISSZA
Józsefváros megtartotta Csécseit

A fideszes orvos, Dénes Margit a fővárosi fideszből kitessékelt Juharos Róberttel próbálta megverni Csécseit Bélát, aki a 1994 óta vezeti a kerületet, MSZP-SZDSZ színekben. Nem sikerült: Csécsei Béla meggyőző fölénnyel tartotta meg polgármesteri székét, de a testületben a Fideszé a többség.

()
2006. október 2., hétfő 1:22



Meggyőző fölénnyel tartotta meg polgármesteri székét a VIII. kerületben Csécsei Béla. A polgármesteri tisztségre leadott szavazatok összesítése után az SZDSZ-MSZP közös jelöltje a szavazatok 50,48 százalékát söpörte be, kereken kilenc százakékot vert így a fideszes Dénes Margitra.

A polgármesternek a képviselőtestületben már nem stabil a háttere: a képviselőkre leadott szavazatok összesítése alapján a Józsefvárosban elolvadt a koalíciós többség, a Fidesz 14, az MSZP 7, az SZDSZ 5, az MDF 1 mandátumot szerzett.

A legutóbb SZDSZ-MSZP-s színekben nyertes Csécsei Béla polgármester 1994 óta vezeti a kerületet. A képviselő-testületben eddig stabil baloldali többség segítette munkáját: a szocialisták és a szabad demokraták 18, a Fidesz-MDF-MKDSZ 8, a MIÉP-nek egy mandátumot szerzett. A 2006-os országgyűlési választáson két MSZP-s jelölt, Szabó Zoltán és Hárs Gábor nyert egyéni választókörzetében.

Nem tudjuk, segített-e valamit a józsefvárosi jobboldalnak, hogy Tarlós István polgármester a szocialista főhadiszállásra, a Köztársaságra költöztette kampányirodáját, mindenesetre a baloldal hagyományosan nagyon erős a kerületben, Csécsei Béla negyedik ciklusára készül. A fideszes orvos, Dénes Margit a fővárosi fideszből kitessékelt Juharos Róberttel próbálta megverni Csécseit, de a MIÉP, illetve az MDF is próbálkozott. Utóbbi Gyökössy Dórát indította, aki 2002-ben 20 százalékkal maradt alul Csécseivel szemben. A kerület gigaprojektje, a Corvin-sétány Csécsei győzelmének záloga, bár az ellenzék - sőt a kerület parlamenti képviselője is - azzal támadja, a 175 milliárd forint projekt miatt nem fejlődött a kerület többi része.

Vége

az oldal tetejére