(c) 2006 Index.hu Rt. Minden jog fenntartva.
VISSZA
Meggyőző MSZP-győzelem a XV. kerületben

A szocialista Hajdu László harmadszorra is megnyerte a választásokat. A képviselőtestületben is az MSZP szerzett meggyőző többséget.

()
2006. október 1., vasárnap 21:47



A szocialista Hajdu László harmadszorra is megnyerte a választásokat. A szavazás vágeredménye: Hajdu László 52,49 százalékot kapott, László Tamás, a Fidesz-KDNP-VP jelöltje 38,62 százalékot. Varga Pál, az MDF jelöltje 5,44, Máté Gyula SZDSZ-es jelölt 3,45 százalékot nyert.

A képviselőtestületben valószínűleg 14 MSZP-s, 7 fideszes kaphat mandátumot. Az SZDSZ, az MDF, a MIÉP és a KDNP 1-1 jelöltet, a VP 2 jelöltet tudhat a testületben a szavazatok 89 százalékának összeszámolása után.

A szocialista Hajdu László 1996 óta megszakítás nélkül a XV. Kerület polgármestere. A jobboldal itt szenvedte az egyik legnagyobb vereséget a fővárosban, tizenhat MSZP-s és két SZDSZ-es mellett még egy MSZMP-s jelölt is mandátumot szerzett. A jobboldalon a Fidesz, az MDF, a MIÉP és az MKDSZ egyaránt 2-2 képviselőt juttatott a városházára. A tavaszi parlamenti választást Hajdu László már az első fordulóban megnyerte.

A több évtizede palotán élő Hajdu Lászlót nehéz lesz legyőzni, a XV. kerület szocialista (sőt 2002-ig posztkommunista) fellegvárnak számít, a kerületben láthatóan csak az SZDSZ színeiben induló Máté Gyula és az MSZP költött plakátokra. A Fidesz László Tamást indítja, aki azért bízik a kormányellenes hangulat erejében. Az MDF képviselőjelöltjei között találni az újpesti polgármester, Derce Tamás fiát is, illetve Daoud Durghamt, a Magyarországi Arab Közösség Egyesületének alelnökét is. Hajdu 2002-ben 60 százalék fölötti eredményt el a polgármester-választáson.

Vége

az oldal tetejére