(c) 2006 Index.hu Rt. Minden jog fenntartva.
VISSZA
Mesteri győzelem Pestszentlőrincen

A szocialista Mester László megtartotta a polgármesterséget a XVIII. kerületben, és a képviselőtestület is balra dőlt.

()
2006. október 2., hétfő 1:15



Bő öt százalékos előnnyel, a szavazatok 49,84 százalékával nyert a szocialista Mester László a XVIII. kerületben, a fideszes Kucsák László a szavazatok 44,33 százalékát gyűjtötte be.

A képviselőtestületben is meg van a koalíciós többség, a 30 mandátumból összesen 16-ot szereztek az MSZP és az SZDSZ jelöltjei.

A jobboldali pártok tíz, a koalíciósak húsz mandátumot szereztek a négy évvel ezelőtti önkormányzati választáson, és a polgármesteri cím is szocialista politikusé, Mester Lászlóé lett. A baloldal fölénye a 2006-os tavaszi országgyűlési választásra sem enyészett el; Simon Gábor és Mester László nyerte a kerület két egyéni mandátumát.

A rendszerváltás előtt évtizedekig a KISZ és az MSZMP apparátusában tevékenykedő Mester Lászlót az 1994-es szocialista áttörés emelte magasba, azóta vezeti Pestszentlőrincet és Pestszentimrét. Mester az előző ciklusban a Fővárosi Közgyűlést érintő reformelképzeléseivel, a Havanna-lakótelep rehabilitációs programjával és parlamenti szunyókálásával vétette magát észre.

Mester Lászlót a Fidesz vezette pártszövetségtől Kucsák László igyekszik megfosztani a polgármesterségtől, és indul még az SZDSZ-es Ferencz István is.

Vége

az oldal tetejére