(c) 2006 Index.hu Rt. Minden jog fenntartva.
VISSZA
Csepel kétszeresen is vörös

A szocialista Tóth Mihály 1994 óta áll Csepel élén, Fidesz-KDNP Németh Szilárddal kívánt véget vetni e korszaknak. Hiába: közel tíz százalékkal nyert, és a képviselőtestületben is kényelmes szocialista többség lehet.

()
2006. október 2., hétfő 0:30



A XXI. kerületben nem csak az 1994 polgármesterkedő szocialista Tóth Mihály nyert biztosan, a szavazatok 47,42 százalékával, több mint kilenc százalékot verve fideszes kihívójára, de úgy tűnik, a képviselőtestületben sem lesz gondja az MSZP-nek. A képviselői szavazatok 51 százalékának összesítése alapján a testületben 15 mandátuma lesz a szocialistáknak, 6 a Fidesznek, 3 az KDNP-nek, 2 az SZDSZ-nek, 1 a MDF-nek.

Az MSZP és az SZDSZ 19, a Fidesz vezette pártszövetség hat mandátumot szerzett a 2002-es önkormányzati választáson, a polgármester az MSZP-s Tóth Mihály lett. A szocialista fölény 2006 tavaszára is megmaradt Csepelen, ahol két MSZP-s politikus, Avarkeszi Dezső és Podolák György már az első fordulóban mandátumot szerzett.

Tóth Mihály 1994 óta áll Csepel élén. A Fidesz-KDNP Németh Szilárddal kíván véget vetni a Tóth-korszaknak, de kedvezőtlen előjel, hogy az országgyűlési választáson a jobboldali politikus 23 százalékpontos vereséget szenvedett Avarkeszi Dezsőtől. Az SZDSZ vélhetően nem kockáztatja az MSZP győzelmét azzal, hogy Kulinyi Márton személyében önálló polgármester-jelöltet indít. Az MDF mellett még az országos szinten már-már alig-alig létező Centrum Párt is állított jelöltet.

A politikusok négyévenként megígérik, hogy Észak-Csepelen közparkot, Manhattant vagy olimpiai központot építenek, ezeket a meg nem valósuló terveket húzta keresztül a csepeli önkormányzat, amikor spanyol kézbe adta a területet, és ezzel demszky Gábor főpolgármester haragját is kivívta. Annak ellenére, hogy Csepel az MSZP egyik bástyája, Gyurcsány vagy Medgyessy XXI. Kerületi szerepléseit szinte mindig a helyi Fidelitas tüntetése kísérte, sőt, egyszer még pénisznyalókát is adtak Tóth Mihálynak.

Vége

az oldal tetejére