Belföld

Eredmények

Főpolgármester

  • Demszky Gábor 46.86%
  • Tarlós István 45.20%
  • Feldolgozottság: 100.00%

Választások percről percre

  1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 ... 15 következő 10 » 
  következő » 

10.03. 09:21 Lemond az MDF pécsi elnöke 
Az MDF önkormányzati választáson mutatott gyenge szereplése miatt csütörtökön lemond posztjáról Várbíró Péter, a párt pécsi elnöke, tudatta a politikus internetes naplójában a közvéleménnyel. "Méltósággal fogadjuk a gyenge eredményeinket. Tény, többre számítottunk, vereséget szenvedtünk. S nemcsak azért, mert nem tudunk frakciót alakítani, hanem mert Pécs a liberális értékeket többre becsüli, mint a konzervatív értékeket. Mint demokráciákban szokás, személy szerint levonva a kudarc következményeit, lemondok az MDF pécsi vezetéséről" - írta Várbíró Péter.
10.03. 00:21 Újraszámolás Szombathelyen 
Újraszámolják Szombathelyen a polgármesterjelöltekre leadott szavazatokat, jelentette be hétfőn este a városban rendezett, eddig a szervezők által pártoktól semlegesnek mondott kormányellenes tüntetésen felszólaló Marton Zsolt, a Fidesz közgyűlési frakcióvezetője.

A politikus elmondta, hogy az egyik szombathelyi egyéni választókerületben jelöltjük és egy független jelölt között szavazategyenlőség alakult ki, ezért itt újraszámolják a szavazólapokat, de kérésükre a polgármesterjelöltekre leadott szavazatokat is újraszámolják. Ipkovich György, az MSZP és az SZDSZ jelöltje 13 808 szavazatot kapott, Molnár Miklós, a FIDESZ–KDNP és a Pro Savaria jelöltje 13 486-ot, a különbség a kettő között mindössze 322 szavazat, ami kevesebb az urnákban talált érvénytelen szavazatok számánál. (MTI)

10.02. 23:04 Pitti Katalin ma is énekelt 
Több szónok is a Fidesz, illetve a jobboldal átütő sikereként értékelte az önkormányzati választásokat hétfőn este a fővárosi Kossuth téri demonstráción. 2500 tüntető követeli Gyurcsány Ferenc távozását és új parlamenti választás kiírását. A felszólalók hangoztatták, hogy jóllehet a miniszterelnök péntekre bizalmi szavazást kért a rendkívüli parlamenti ülésnapon, véleményük szerint azonban erre semmi szükség, mert a nép a vasárnapi önkormányzati választásokon megvonta tőle és kormányától a bizalmat.

Kisebb vita után szót kapott a Forradalmi Nemzeti Bizottmány tagja, Kőrösi Imre is, akit a demonstráció egyik szervezője kommunista múlttal vádolt meg. Kőrösi Imre gratulálva a jobboldal győzelméhez. "Mind a 19 megyében elporoltuk a kommunistákat, ezért ez a hét történelmi fontosságú lesz Magyarország életében - mondta Kőrösi. - Kköztünk vannak a polgári körösök, ne féljünk tőlük, hisz én is az vagyok, de a Fidesztől sem kell tartanunk."

Az MDF volt országgyűlési képviselője közölte azt is, hogy a héten félpályás útlezárásokat tartanak és a gazdák mellett magánszemélyek és motorosok is csatlakoznak akciójukhoz. A beszédek után a színpadról zene szól, és hétfő este is színpadra lépett Pitti Katalin operaénekes. A Kossuth téren forgalomkorlátozásra nem volt szükség, a villamos is zavartalanul közlekedett. (MTI)

Az önkormányzati választások eredménye egy lépés hazánk újabb lesorolása felé, bár a hitelminősítők még kivárnak. Ha a reformokat nem töri meg a koalíció veresége, marad a besorolásunk, bár a külföldiek szerint "nem a legjobbak a körülmények". A Fitch szeptemberben már rontott a kilátásokon, míg a Moody's zerint az önkormányzati választások kimenetele nem elég indok a leminősítéshez, bár kétségtelenül egy lépés lehet az oda vezető úton.
10.02. 22:11 Rendőrök nélküli tüntetés Kecskeméten 
Kecskeméten 60-70 ember csendes demonstrációt tartott a város főterén a Kossuth-szobor mellett hétfőn este; az előre be nem jelentett tüntetés helyszínén nem jelent meg rendőr. A demonstrálók nemzetiszínű zászlókkal gyülekeztek, majd egy nő Wass Albert-idézeteket olvasott fel. A csaknem egyórás csendes demonstrációt csak egyszer szakították meg egy hangos "Gyurcsány-kormány mondjon le!" szlogennel, majd elénekelték a Himnuszt, és szétszéledtek az emberek.
10.02. 22:08 A kaposváriak kiáltványt írnak Gyurcsány ellen 
Kaposvár főterén hétfőn este előbb tucatnyian, később száznál többen követelték a kormány és a kormányfő távozását. A politikai rendezvényen, amelyet a rendőrségen az október 1-től október 15-ig terjedő időre jelentettek be, a vezérszónok közölte, hogy keddre kiáltvány fogalmaznak meg, és azt a somogyi országgyűlési képviselőkön keresztül eljuttatják a parlamentnek. Ebben arra akarják felhívni a koalíció pártjainak képviselőit, hogy vonják meg a bizalmat Gyurcsány Ferenc miniszterelnöktől.
10.02. 22:07 Gyurcsány Győrben építi hátországát 
Gyurcsány Ferenc Győrben hat megye szocialista pártvezetőit hívta össze, értesült az Index. A miniszterelnök Győr-Moson-Sopron, Komárom, Fejér, Veszprém, Vas és Zala megye MSZP-s vezetőivel kívánja megkezdeni hátországának építését a közelgő szocialista elnökválasztás előtt. Gyurcsány, egykori Győr-Moson-Sopron megyei MSZP-elnök, Győrből kezdte építeni hatalmi bázisát Medgyessy Péter hatalomra jutásakor is.
10.02. 21:30 Illegális demonstráció Szegeden 
Csaknem százan gyűltek össze Szegeden, a városháza előtt hétfőn este; a demonstrációt nem jelentették be. A tömeg csendben gyülekezett este hétkor a két hete tartó kormányellenes tüntetés folytatásaként a városháza előtt; az emberek lyukas nemzetiszínű és Árpád-sávos zászlókat hoztak magukkal. A polgármesteri hivatal elé fél nyolc körül egyenruhás és civil ruhás rendőrök érkeztek, akik felhívták az emberek figyelmét a gyülekezési jog szabályainak betartására: arra, hogy mivel a rendezvényt nem jelentették be, arra nincs mód, hogy - mint korábban - politikai követeléseket hangoztatva felvonuljanak a város utcáin. A tömeg nagy része este kilenc óra körül békésen szétoszlott.
10.02. 21:24 Az új polgármester is felszólalt Szekszárdon 
Újra két-háromszáz ember gyűlt össze Szekszárdon hétfőn, a Garay téren, és ígéretét megtartva eljött a frissen megválasztott fideszes polgármester és néhány képviselő is, tapssal, hangos "Veletek vagyunk" skandálással fogadták őket. "Mi is veletek, de inkább értetek vagyunk " - mondta Horváth István polgármester üdvözlésképpen.
10.02. 21:20 A Kossuth téren a lakásmaffiáról beszélnek 
A Kossuth téren ezerötszázan lehetnek. A felszólaló a lakásmaffia áldozatairól beszél. Az 56-os szobornál egy kisfiú mécsesekből kirakta nagy-Magyarországot, benne a mostani Magyarország térképével.
10.02. 21:04 A debreceniek Budapestre készülnek 
Debrecen főterén hétfőn este kétszázan követelték a kormány távozását. A nemzetiszínű zászlókat lobogtató tiltakozók előtt az egyik szónok bejelentette, ha a csütörtökön 13 óráig adott ultimátum lejártáig Gyurcsány Ferenc nem mond le, a debreceni demonstrálók valamennyien a fővárosba utaznak, és ott lesznek a Kossuth térre meghirdetett nagygyűlésen.
10.02. 20:40 Tarlós várja a felkérést a Fidesztől 
Tarlós István nem csalódott amiatt, hogy alig több mint egy százalékkal kikapott Demszky Gábortól, erről a Hír tv-ben beszélt a független jelölt, aki most arra vár, hogy felkérést kapjon a Fidesztől, és vezethesse a párt fővárosi frakcióját. Tarlós azt is elmondta, hogy csak szánakozni tud az MDF-en. Szerinte ez a párt egyáltalán nem biztos, hogy a Fővárosi Közgyűlésben az ellenzéki oldalon lesz. Az is elképzelhető, hogy a főpolgármestert fogja támogatni az MDF. A mostani választási kapmányban is Demszky mellett lépett fel a Magyar Demokrata Fórum, vélekedett Tarlós.
A Fidesz elnöke 72 órát ad a kormánynak, hogy lemondjon. Orbán szerint ő demokrata, ellentétben a miniszterelnökkel. Magyarországon ma bizonytalanság van, és ezért a kormány a felelős, tette hozzá a Hír tv-ben. "Ők okozták a pénzügyi válságot, õk alkalmatlanok arra, hogy Budapest utcáin fenntartsák a rendet" - mondta Gyurcsányékról a Fidesz elnöke.
10.02. 20:34 Győrben koporsóval demonstrálnak 
A vasárnapi önkormányzati választás megsemmisítő vereséget mért az MSZP–SZDSZ-koalícióra, ezzel az ország megtette az első lépést a kormány leváltásához, hangoztatták a szónokok a hétfői demonstráción Győrött. Az egyik felszólaló azonban továbbment, és a parlament feloszlatását követelte. Felvetését taps kísérte a megyeház előtti téren, ahol a felállított pódiumra stilizált koporsót helyeztek a magukat győri demonstrációs bizottságnak nevező szervezők; a koporsó oldalán Gyurcsány Ferenc neve, mellette vörös csillag volt látható.
10.02. 20:03 Gyurcsány bízik a frakcióban 
Véget ért az MSZP elnökségi ülése. Gyurcsány Ferenc távozóban elmondta, hogy a keddi frakcióülésen egyöntetű támogatásra számít.
A nagyszínpadot pénteken újra összeszerelik a Fidesz elnökének. A forradalom színpadán aggódnak, hogy megosztják a népet, és Orbán kisajátítja a forradalmat. Nem lopás miatt maradt el az Akela-koncert. Az önkormányzati választás másnapján este a Kossuth téren 500 ember gyűlt össze.
10.02. 19:42 Nem sértett kampánycsendet a whiskyreklám 
Nem sértett kampánycsendet az RTL Klub azzal, hogy a Formula&ndah;1 nagydíj közvetítése során a "tiszta fejjel, józanul a kormány mögött" szlogen volt olvasható a képernyő alján szombaton és vasárnap, állapította meg az Országos Választási Bizottság hétfő esti ülésén. A testület az elutasított beadvány kapcsán megtekintette a felvételt, amelyből kiderült, hogy a kifogásolt idézet egy ismert whiskymárka szlogenje, amely a Forma&ndah;1-es közvetítés egyik szponzoraként tűnt fel a képernyőn.

A Medián szerint az önkormányzati választások végeredménye nem magyarázható az őszödi Gyurcsány-beszéd nyomán kialakult bizalmi válsággal. A közvélemény- és piackutató intézet hétfőn honlapján tette közzé felmérésének összefoglalóját. A Medián szerint a miniszterelnök elfogadottsága is szeptember elején volt a legalacsonyabb, 33 százalékos, míg júliusban 38, augusztusban 35 százalék. Azóta nem változott Gyurcsány Ferenc népszerűsége, közben szinte minden vezető politikus támogatottsága számottevően csökkent.
10.02. 19:36 Szekeres Imre alkalmasságát is firtatják 
Békés demonstrációt tartanak hétfőn este Veszprémben, Balatonfüreden, Várpalotán és Zircen; a megyeszékhelyen belvárosában mintegy ötvenen gyűltek össze - két zászlót és egy feliratos táblát tartanak az emberek -, és Gyurcsány Ferenc lemondását követelik. Többen kiabálják azt is, hogy Szekeres Imre, az egykori veszprémi KISZ-titkár alkalmatlan honvédelmi miniszternek.
10.02. 19:22 Hiller: Változtatni kell a stíluson 
A kampánynak vége, ezért Hiller István szeretné, ha a politika visszatérne az utcáról a városházákra, a megyeházákra és a parlamentbe. Az elnökség döntött arról, hogy a keddi frakcióülésen a képviselőcsoportot arra kéri, hogy álljon ki a kormányfő mellett a pénteki bizalmi szavazáson, és "ne engedjen a zsarolásnak". Az elnökség szerint a választás az előzetes várakozásnak felet meg. Hiller személy szerint is egyetért a bizalmi szavazás felvetésével, mert egyértelmű helyzetet teremt, és pontot tesz egy vita végére. A pártelnök a kampányról azt mondta, hogy a stíluson változtatni kell, és határozottabban kell bemutatni a változásokat.
10.02. 18:27 KDNP: A koalíció kezében a megoldás 
A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) szerint a koalíciós pártok visszavihetik a parlamentbe a politikát, hiszen csak annyit kell tenniük, hogy menesztik a Gyurcsány-kormányt, közölte az ellenzéki párt szóvivője azután, hogy Gyurcsány Ferenc hétfőn bejelentette, bizalmi szavazást kér a kormány programjáról és a miniszterelnök személyéről, ezért kezdeményezte az Országgyűlés ülésének összehívását péntekre. (MTI)
10.02. 18:16 Kampánycsendsértő volt a kisteherautó 
Kampánycsendsértés miatt az V. kerületi bizottság után a Fővárosi Választási Bizottság (FVB) is elmarasztalta hétfő délután Gyovai László Krisztiánt, egy civil szervezet önkormányzati képviselőjelöltjét.

A testület többsége egyetértett az V. kerületi választási bizottság elsőfokú határozatával, miszerint a választás tisztaságának elvét sértette az, hogy a képviselőjelölt az egyik szavazókör ajtaja elé leállította kisteherautóját, amelynek minden létező felületére az ő megválasztására buzdító szórólapokat ragasztottak.

10.02. 18:11 Budaházy: A forradalomhoz nem kell erőszak 
"Bujkáló forradalmárkén" írt levelet a Kossuth téri tüntetőknek a Magyar Televízió épületében történt incidens, valamint a Szabadság téri szovjet emlékmű megrongálása gyanújával országos körözés alatt álló Budaházy György.

Az egyik szervező által felolvasott nyilatkozatban Budaházy György azt fejti ki, hogy a forradalomhoz nem is kell erőszak, hanem összefogás és kitartás, addig, ameddig céljai, legfőképpen a Gyurcsány-kormány menesztése nem sikerül. Hozzáfűzte, hogy most senkinek nem kell félnie, "nincsenek szovjet tankok, idegen csapatok, ÁVH Magyarországon".

10.02. 18:11 Körözik a megválasztott polgármestert 
Érvényes elfogatóparanccsal körözik a hatóságok a Baranya megyei Siklósnagyfalun vasárnap megválasztott polgármestert, Kosztics Józsefet - értesült a HavariaPress. A büntetett előéletű férfinak börtönbe kellett volna vonulnia az okirat-hamisítás és csalás miatt kiszabott 14 havi büntetése letöltésére. Kosztics azért indulhatott a választáson, mert a bíróság nem tiltotta el a közügyek gyakorlásától. A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság nem erősítette meg az Indexnek a hírt, de keddre ígért tájékoztatást az ügyben.
10.02. 18:07 Gyurcsány nem megy az Európa Tanácsba 
Gyurcsány Ferenc miniszterelnök felszólalása lett volna az egyik fő eseménye az Európa Tanács parlamenti közgyűlése most hétfőn kezdődött őszi ülésszakának. A kormányfő azonban magyarországi feladatai miatt nem tud részt venni a tanácskozáson, helyette Göncz Kinga külügyminiszter utazik Strasbourgba. A magyar miniszterelnök meghívását már hónapokkal ezelőtt nyilvánosságra hozták. Gyurcsány az 1956-os forradalom 50. évfordulója kapcsán látogatott volna az ülésszakra.
  1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 ... 15 következő 10 » 
  következő » 

N;
hirdetés