Belföld

Eredmények

Főpolgármester

  • Demszky Gábor 46.86%
  • Tarlós István 45.20%
  • Feldolgozottság: 100.00%

Választások percről percre

« előző 10  1 ... 11 | 12 | 13 | 14 | 15  
« előző   következő » 

10.01. 20:23 Mégis várják Orbánt a Kossuth téren 
Bene Gábor, a Kossuth téri "Forradalom Színpadának" (a kis színpadnak) egyik szervezője tudósítónknak azt mondta, nem tudja, a nagy színpad miért nem működik, de szerinte meg akarják osztani a tömeget a két színpad között. Azt pletykálják a téren, hogy Orbán Viktor 21:54-kor fog beszélni a nagy színpadon (Orbán ezt korábban cáfolta). Ha ő mégsem bukkanna föl, a megjelentek Waszlavik Gazember László, Dévai Nagy Kamilla vagy Beregszászi Olga zenéjével vigasztalódhatnak.
10.01. 20:22 Nógrádban is a Fidesz vezet 
A Nógrád megyei közgyűlésben a Fidesz vezet, jelen állás szerint 22:16 a mandátumok aránya az ellenzéki párt javára. Az egyértelműen baloldali természetű Salgótarjánban 72,5 százalékos feldolgozottság mellett szintén a fideszes jelölt, Székyné Sztrémi Melinda vezet, a szocialista Dóra Ottó és a volt szocialista, most független Puszta Béla mellett.
A Kecskemétet nyolc éve irányító, egykori fideszes, most koalíciós jelölt Szécsi Gábor vesztésre áll, miután a szavazatok közel 40 százalékának feldolgozása után húsz százalékpontos vesztésre áll a fideszes Zombor Gáboral szemben.
10.01. 20:17 Szolnok megye fideszes lesz? 
Jász-Nagykun-Szolnok megyében a szavazatok 24 százalékos feldolgozottsága mellett úgy néz ki, a Fidesz 22, az MSZP 16 mandátumot szerezhet a közgyűlésben. Veszni látszik a szocialisták számára Szolnok városa is, ahol 41 százalékos feldolgozottság mellett a fideszes Szalay Ferencnek 49, a szocialista Vass Lajosnak 47 százaléka van.
10.01. 20:16 Lendvai Ildikó: Az önkormányzat nem harci terep 
"Bízom benne, hogy olyan polgármesterek lesznek, akik az önkormányzatot nem a kormány elleni harci terepnek látják" – mondta Lendvai Ildikó, az MSZP frakcióvezetője az M1 riporterének kérdésére. A politikus egyelőre nem kívánta kommentálni a 15 százalékos feldolgozottsági adatokat, amelyek főként az ellenzéki jelöltek sikerét mutatják. Lendvai Ildikó olyan polgármestereket szeretne, akik együttműködnek az Új Fejlesztési Terv megvalósításában a kormánnyal.
A szavazatok 51,55 százalékának feldolgozottságánál Csabai Lászlóné 51,7 százalékkal vezet a fideszes Vinnai Győző előtt, aki 45,09 százalékot kapott, míg az SZDSZ-es Lövei Csaba 3,21 százalékkal a harmadik.
10.01. 20:14 Szoros a verseny Pécsen 
A szavazatok közel ötven százalékának feldolgozása után Pécsen az MSZP-s Tasnádi Péter 48,67, a fideszes Páva Zsolt 46,2 százalékon áll. Az MDF-es és az SZDSZ-es jelöltre a szavazatok 2-3 százaléka esik.
10.01. 20:14 Kétszer annyian a Köztársaság téren 
Duplájára duzzadt a kordonnál állók száma az MSZP-székháznál: eddig három néni támaszkodott a korlátokra, de most már heten vannak, számolt be tudósítónk. Az épületben egyelőre nem tartanak a tüntetőktől.
10.01. 20:13 Orbán szerint a kormány nem támadhat fel 
A szavazókör előtt, ahol a családjával szavazott, Orbán Viktor azt nyilatkozta a Hír televíziónak, hogy a kormány olyan erkölcsi hibákat követett el, amelyekből nincs feltámadás. Orbán szerint a pártlistás választás eredményét összesíteni kell, és abból levonhatók a szükséges következtetések.
A szavazókörök 2,13 százalékának feldolgozása alapján Demszky Gábor (SZDSZ) 49,7 százalékon áll, Tarlós István (független, Fidesz támogatással) 42,18 százalékkal a második. Katona Kálmán (MDF) 5,76-on áll, őt Zsinka László (MIÉP) követi 1,65 százalékkal.
10.01. 20:12 Tíz körül lesz elég adat 
Rytkó Emília, az OVB vezetője szerint 10 óra körülre várható a szavazatok többségének feldolgozása. Rytkó az ATV tudósítójának elmondta, hogy mivel itt több szavazólap van, ezért lassabb a feldolgozás, mint az országgyűlési választásoknál. Az eddigiek közül a legnyugodtabb választás volt a mai, mondta az OVB vezetője. Végleges eredményt csak holnap 16 óráig kell adniuk a választási bizottságoknak, tehát a maiak még csak tájékoztató eredmények lesznek.
Szegeden a szavazatok 33,59 százalékának megszámlálása után a szocialista Botka László magabiztosan vezet. A koalíciós jelölt 59,74, a fideszes Oláh János 36,38 százalékon áll.
10.01. 20:09 Fals Lonsdale-riadó a Liberálisok Házában 
Horn Gábor egyelőre nem kívánta kommentálni, hogy a szavazatok egyharmadának feldolgozása után a Szekszárdot és Békéscsabát 16 éve irányító polgármesterek épp vesztésre állnak. „Várjuk meg a végét” – mondta kissé feszülten.

A celebek közül Vágvölgyi B. András, Geszti Péter és Bálint gazda bukkantak fel a Liberálisok Házában, ahol egy Lonsdale pulóveres fiatalember kisebb riadalmat okozott, de mint kiderült, a büfés barátja. Egyelőre úgy százötven szimpatizáns gyűlt össze.

10.01. 20:08 A Kossuth téren a békés erkölcsi forradalom első győzelmét ünneplik 
Egy Kossuth téri szónok a Sólyom-beszédet "békés erkölcsi forradalmuk első győzelmeként" értékelte. A téren már jóval több a rendőr a kordonok mögött, és folyamatosan érkeznek a tüntetők is, tudósítónk szerint most 6-7 ezren lehetnek. A nagyszínpad egyelőre sötét, bár Usztics Mátyás házigazda fél nyolcas kezdést ígért, még csak a kisszínpadon váltják egymást a szónokok.
Szekszárdon szinte biztos, hogy vereséget szenved a várost 16 éve irányító vezető szabad demokrata (az MSZP támogatását is élvező) Kocsis Imre Antal, aki a szavazatok 79,49 százalékának feldolgozása után 40,86 százalékon áll. A fideszes Horváth Istvánt a szavazók 59,14 százaléka választotta.
10.01. 20:04 Szolnokon a fideszes az első 
A szavazatok 11 százalékának összesítése után a fideszes Szalay Ferenc 51 százalékkal vezet a jelenlegi szocialista polgármester, Botka Lajosné helyett elindított MSZP-s jelölt, Vass Lajos előtt, aki 45 százalékon áll.
A debreceni polgármesteri székért folyó küzdelemben Kósa Lajos (Fidesz) regnáló polgrámester a szavazatok 40 százalékának feldolgozottságánál 75 százalékos támogatottságot élvez.
10.01. 20:02 Egerben is bukhat a szocialista 
A szavazatok 34 százalékának összesítése után a lokálpatrióta Habis László két és fél százalékkal veri a város jelenlegi szocialista polgármesterét, Nagy Imrét.
Ötödször lehet polgármester Veszprémben az egyik legsikeresebb vidéki szabad demokrata politikus, Dióssy László. Egyelőre azonban nagyon szoros az állás, 65 százalékos feldolgozottságnál a fideszes kihívó, Debreczenyi János vezet. Az ellenzéki politikus 48,49 százalékon áll, Dióssy pedig 47,03 százalékon, a különbség azonban mindössze 195 szavazat.
10.01. 20:01 Szekszárdon folytatódik a demonstráció 
Jóval kevesebben, ötvenen-hatvanan gyűltek össze Szekszárdon a Garay térre meghirdetett békés demonstrációra vasárnap urnazárás után. A szervezők bejelentették, tovább maradnak a téren az eddig szokásosnál, zenét, idézeteket hallgatva együtt akarják követni a szavazatszámlálás híreit.
10.01. 20:00 Dávid Ibolya: A döntés a parlamenti többség kezében van 
Sem az állmfőnek, sem a parlamenti ellenzéknek, sem az utcának nincs lehetősége a miniszterelnök személyének megváltoztatására, ezt egyedül a parlamenti többség és maga Gyurcsány Ferenc teheti meg, mondta Dávid Ibolya. Az MDF elnöke szerint a morális politikai válság megoldására csak alkotmányos eszközök fogadhatók el. Az MDF teljesen egyetért a köztársasági elnök beszédével.
10.01. 19:59 Meglepetés Érden? 
Pest megye egyetlen megyei jogú városában, Érden a szocialista Döcsakovszky Bélát abszolút esélyesnek tartották, annyira, hogy az SZDSZ-es Csőzik László is versenybe szállt. Könnyen lehet azonban, hogy a fideszes T. Mészáros András lesz a nevető harmadik: a szavazatok több mint 20 százalékos feldolgozottsága mellett 46%-kkal vezet. Döcsakovszkynak most 42, Csőziknek 8 százaléka van.
A szavazatok harmadának összeszámlálása után egyelőre a jelenlegi polgármester, Bencsik János vezet, a szavazatok 52 százalékát megszerezve. A szocialista Lukács Zoltán 46,5 százalékon áll. A Fidesz jelöltje ötödszörre lehet a Komárom-Esztergom megye székhelyének első embere, és most először indul kizárólag a legnagyobb ellenzéki párt jelöltjeként. Bencsik először még az SZDSZ jelöltje volt, és egyébként nem is a városban született, hanem Békés megyei.
A tízezer lakosúnál nagyobb településeken leadott szavazatok csaknem egyötödének feldolgozottságánál a Fidesz 12, az MSZP 7 mandátumot szerezne a megyei közgyűlésben. A kisebb településeken 8,4 százalékos a feldolgozottság, itt 23:14 arányban vezet a Fidesz.
A baloldal értetlenkedik a köztársasági elnök beszéde miatt, a jobboldal szerint egyértelmű az üzenet: Gyurcsánynak mennie kell.
« előző 10  1 ... 11 | 12 | 13 | 14 | 15  
« előző   következő » 

N;
hirdetés