Belföld

Eredmények

Főpolgármester

  • Demszky Gábor 46.86%
  • Tarlós István 45.20%
  • Feldolgozottság: 100.00%

Választások percről percre

« előző 10  1 ... 11 | 12 | 13 | 14 | 15  
« előző   következő » 

10.01. 19:56 Pesty László: Ki nevet a végén? 
Tarlós István kampányfőnöke a Hír televízió kérdésére, miszerint mit szól ahhoz, hogy az exit pollok tanúsága szerint Demszky Gábor vezet, azt válaszolta, hogy az exit poll nem mindig pontos, várjuk meg a tíz órát, fél tizenegyet, amikor meglesznek az eredmények. „Az nevet, aki utoljára nevet” – mondta Pesty, aki az eredménytől függetlenül elégedett a kampánnyal.
10.01. 19:56 Kondor, Bencsik, Grespik a Kossuth téren 
A Kossuth téri tüntetők között feltűnt Wittner Mária és Kelemen András, a Fidesz országgyűlési képviselői, Bencsik András, a Magyar Demokrata c. hetilap főszerkesztője, Kondor Katalin, a Magyar Rádió volt elnöke, Szász Károly, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének volt vezetője, illetve Grespik László, a Fővárosi Közigazgatási Hivatal volt vezetője.


10.01. 19:55 Népszavazás vagy helyi ügy? 
Závecz Tibor, a Szonda Ipsos igazgatója az ATV-n ismertette azt a kutatásukat, amelyben azt kérdezték az emberektől, szerintük népszavazás vagy helyi ügy-e az önkormányzati választás. A felmérés szerint 75 százalék helyi ügynek véli, mindössze 15 százalék tartja a kormányról szóló népszavazásnak az eseményt.
10.01. 19:54 A Hír tv-t nézik a Polgárok Házában 
Annak, hogy a Fidesz a Polgárok Házát választotta sajtóközpontjának egyedül a szemben lévő, névtelen söröző az egyetlen nyertese, ahol már jóval az urnazárás előtt elfogytak a szívható cigaretták. A söröző tulajdonosa azonban ma sem fogja rogyásig keresni magát, mivel a szimpatizánsok a Kossuth téren várakoznak inkább. Az épületben a sajtó munkatársai lézengenek a folyosókon, a Fidesz vezérkara, köztük Orbán, Schmitt és Kubatov Gábor, a párt mozgósításért felelős embere a 4. és 5. emeleti szobákba vonult vissza. A kivetítőkre ráégett a Hír tv logója.
10.01. 19:53 Debrecenben vége a békés hangnak 
A kampánycsend befejezését követő percekben mintegy százan gyűltek össze Debrecen főterén, akik Gyurcsány Ferenc és kormányának távozását követelik. A nemzetiszínű és Árpád-sávos zászlókat lengető tömeg óriás kivetítőn keresztül figyeli és várja a választási eredményeket. Az egyik szónok kijelentette, hogy vége a békés hangnak, és addig nem mennek haza, amíg "ezek nem távoznak". A térre egyébként további több száz demonstrálót várnak a késő esti órákban.
10.01. 19:53 Gerő András: Sólyom aránytalan beszédet mondott 
Gerő András SZDSZ-közeli történész a TV2-n úgy fogalmazott, Sólyom László alkalmas időpontot választott a véleménynyilvánításra, azonban aránytalan beszédet mondott, ami nem fog hozzájárulni eddigi, kiegyensúlyozottnak nevezhető megítéléséhez.
10.01. 19:52 Nyakó szerint is töretlen a bizalom 
A kormányfő iránt töretlen a szocialisták bizalma, válaszolta Nyakó István MSZP szóvivő az M1 riporterének kérdésére, mely szerint elképzelhető-e egy bizalmatlansági indítvány benyújtása Gyurcsány Ferenc ellen. A köztársasági elnök szerint a jelen helyzetben egyedül az Országgyűlés dönthet a miniszterelnök személyéről. Nyakó István nem kommentálta az államfő kijelentéseit, de, mint mondta, partnerek abban, hogy a politika ne ott folytatódjon, ahol eddig.
Szekszárdon a szavazatok 35,90 százalékának feldolgozása után vereségre áll az 1990 óta a tolnai megyeszékhelyet vezető szabad demokrata (az MSZP támogatását is élvező) Kocsis Imre Antal. A fideszes Horváth Istvánra a szavazók 58.93, Kocsira 41,07 százaléka szavazott.
10.01. 19:47 Egerben döntetlenre állnak 
Heves megye székhelyén a szocialista Nagy Imre és az Egri Lokálpatrióta Egylet jelöltje, Habis László között alig egy százalék a különbség a szavazatok 13 százalékos feldolgozottsága mellett.
10.01. 19:43 Stumpf: Sólyom egyértelműen beszélt 
A TV2 stúdiójában Stumpf István Fidesz-közeli politológus azt mondta, hogy a köztársasági elnök világosan beszélt, morális hatalmi ágat szeretne építeni. Jól választotta meg az időpontot. Azt mondta, hogy a parlamenti többség kezében van az ország sorsa.
10.01. 19:43 Árkok helyett hidak és utak 
Horn Gábor, az SZDSZ kampányfőnöke és ügyvivője a közvélemény-kutatások ellenére bízik benne, hogy a kormánykoalíció Budapesten végül többséget fog szerezni. Mint mondta, ez nem példa nélküli, Demszky már kormányzott kisebbségben 90-94 között, ilyenkor nyilván nyitottabb politizálás és nagyobb együttműködés kell a politikai oldalak között. Horn szerint ez a városokban amúgy könnyebben megy, mint országosan, hiszen árkok helyett konkrét hidakról és utakról van szó.

Arra a kérdésre, hogy mivel az SZDSZ a várakozásainak megfelelően szerepelt, az MSZP alulmúlta-e magát, azaz egy döntetlenhez közeli helyzet alakult-e ki, elmondta, hogy nehéz egy nagy kormánypárt élete, ha átfogó reformokba kezd, és nyilván ez elfordíthatta a bizonytalanokat a szocialistáktól. "Azért várjuk meg a végét!" - váltott ismét bizakodóra.

Békéscsabán a szavazatok 19,35 százalékának összesítése után a fideszes Vantara Gyula vezet Pap János, jelenlegi SZDSZ-es polgármester előtt.
10.01. 19:41 Békésben is a Fidesz kezdett jobban 
A tízezer fő fölötti települések szavazatainak 1,4 százalékát, a kisebbeknek 1,22 százalékát dolgozták fel eddig. A megyegyűlésben ez alapján 24:16 lenne a Fidesz előnye az MSZP előtt.
10.01. 19:41 Fidesz: Országos politikai akaratnyilvánítás 
Az adatokból világosan kiolvasható lesz az emberek véleménye és az is, hogy ki nyerte az önkormányzati választásokat, mint ahogy ez látható volt a korábbi helyhatósági választásokon is, hangoztatta Szíjjártó Péter a Fidesz szóvivője, aki most már nem népszavazásnak, hanem "országos politikai akaratnyilvánításnak" nevezte az önkormányzati választást.

A budapesti pártlistákra, a megyei jogú városok egyéni jelöltjeire és a kistelepüléseken a megyei pártlistákra leadott szavazatok alapján egyértelműen kiderült, hogy 94-ben a szocialisták, 98-ban a Fidesz és 2002-ben újra a szocialisták nyertek, mondta Szíjjártó. Az idei választási eredményeket ugyanígy fogják kiszámolni a Polgárok Házában. A politikus megköszönte a köztársasági elnök "világos beszédét és világos iránymutatását".

10.01. 19:39 Hajdúban 9:4-re vezet a Fidesz 
A tízezer főnél kisebb településeken leadott szavazatok 0,71 százalékánál 9 fideszes és 4 szocialista megyei közgyűlési mandátum van, a MIÉP 2 helyet szerezne, ha így maradna.
10.01. 19:35 A MIÉP bízik abban, hogy bejut a fővárosi közgyűlésbe 
A MIÉP bízik abban, hogy bejut a fővárosi közgyűlésbe, jelentette ki a párt főpolgármester-jelöltje vasárnap este. Zsinka László közölte, ez egész biztos lett volna akkor, ha megtartották volna a főpolgármester-jelölti vitát, szerinte a demokrácia csődje, hogy nem tartották meg. Mint mondta, legalább öt százalékra számít a főpolgármesteri székért folytatott versenyben. (MTI)
10.01. 19:35 Három szocialistát ver egyszerre a jobbos 
Salgótarjánból megjöttek a polgármester-választás első eredményei. A leadott szavazatok 5 százalékos feldolgozottsága mellett 50%-kal vezet a fideszes Székyné Sztrémi Melinda. Ez a város abból a szempontból érdekes, hogy három - volt és jelenlegi - szocialista jelölttel versenyez a jobboldal: az MSZP hivatalos jelöltje Dóra Ottó, de korábban MSZP-s volt a most függetlenként indult Puszta Béla és Kovácsné Czene Csilla is.
10.01. 19:33 Tasnádi Péterrel hozták hírbe Tasnádi Pétert 
Megsértették a választási eljárás alapelvét azok az ismeretlenek, akik Pécs szocialista polgármesterjelöltjét, Tasnádi Pétert lejárató szórólapokat terjesztettek vasárnap a baranyai megyeszékhelyen, közölte a területi választási iroda vezetője. Az nem derült ki, hogy kik terjesztették a röplapot. röplapokon ismeretlenek Tasnádi Pétert az azonos nevű, több bűncslekmény miatt elítélt vállalkozó milliárdos unokatestvéreként említik.
10.01. 19:33 Borsodban már vannak eredmények 
A megyei közgyűlésre leadott szavazatok 1,11 százalékát dolgozták fel a kistelepüléseken, míg 0,74 százalékot a nagyobb településeken. Eddig a Fidesz van előnyben, 31 mandátuma lenne, szemben az MSZP 9 és a Zempléni Településszövetség 12 mandátumával.
10.01. 19:32 Lamperth: Kemény beszédett mondott Sólyom László 
Lamperth Mónika önkormányzati és területfejlesztési miniszter tudósítónknak azt mondta, hogy Sólyom László köztársasági elnök "kemény beszédet" mondott. Az MSZP elnöksége hamarosan kialakítja ezzel kapcsolatos álláspontját. Ő személy szerint úgy gondolja, nem változtatnak álláspontjukon, kitartanak a miniszterelnök személye és a reformok mellett.

Lamperth Mónika a kaposvári Kolber István–Szita Károly-párharccal kapcsolatban megjegyezte: úgy tudja, szoros az eredmény. (Kaposváron most először történhet meg, hogy a már harmadik ciklusát töltő, Fidesz–KDNP-színekben induló Szitát meg tudja szorongatni egy másik jelölt, az MSZP–SZDSZ–Kaposvári Somogyért indította Kolber István.)

A Köztársaság téren a kordonoknál mindössze három idős nő áll, egyelőre nem tudni, támogatni vagy tiltakozni érkeztek, esetleg csak érdeklődők, a padokon gyerekek ülnek, iletve egy órán át álldogált a téren egy tizenkét fős, öltönyös férfiakból álló társaság, de ők már odébbáltak.

10.01. 19:31 Az MSZP támogatja Gyurcsányt 
"A Magyar Szocialista Párt minden támogatást megad a magyar köztársaság miniszterelnökének a reformok végrehajtásához" – mondta Juhász Ferenc, a szocialista párt alelnöke. A politikus szerint nincs az az erő, amely a szocialistákat eltántorítaná a nagy társadalmi elosztórendszerek reformjától. A szocialisták az Új Fejlesztési Terv megvalósítását és a nyolcezermilliárd forintos uniós források célszerű felhasználását tartják szem előtt.


10.01. 19:28 Juhász Ferenc: Nem népszavazás 
A Köztársaság téren tartott sajtótájékoztatóján Juhász Ferenc, az MSZP alelnöke hangsúlyozta: nem népszavazásról van szó, hanem önkormányzati választásról, amelyen a közvéleménykutatások előrejelzései szerint az MSZP sikeresen szerepelt. Juhász szerint az emberek elutasították az utcai politizálást.
10.01. 19:23 Horn: Békésebb hangulat kéne a politikába 
Horn Gábor, az SZDSZ kampányfőnöke Sólyom László beszédére reagálva azt mondta, hogy hétfőtől folytatódik az élet, az SZDSZ kormánypártként teszi tovább a dolgát. Úgy véli, békésebb hangulat kéne a politikába, ugyanis a jelenlegi békétlenség onnan szivárgott ki az utcára.

Horn nem a kormánypártokat teszi felelőssé, hanem azt a maximum 20 ezer embert, akik Árpád-sávos zászló alatt zsidó politikusok nevét olvassák fel. Ők pedig, véleménye szerint, nem békés tüntetők, nem a nép reprezentánsai, hanem egy szélsőjobboldali tömeg, akik Orbán Viktor hívószavára vonultak utcára.

10.01. 19:23 KDNP: Nagyobb a választások jelentősége, mint négy éve 
A vasárnapi szavazás jelentősége túlmutatott az önkormányzati választások keretein, mondta a Kereszténydemokrata Néppárt szóvivője a 17.30 órakor közzétett részvételi adatokra reagálva. Nagyobb a mostani választások jelentősége, mint négy évvel ezelőtt, jelentette ki Halász Zsuzsa.

A KDNP üdvözli, hogy az este fél hatkor közzétett adatok szerint csaknem egy százalékkal nagyobb volt a részvétel az önkormányzati választásokon, mint 2002-ben. Országos szinten 17.30-kor 46,53 százalékos volt a részvételi arány, ez az adat négy évvel ezelőtt 45,78 százalék volt. (MTI)

10.01. 19:23 Horn: Az SZDSZ nem készül kormányfőváltásra 
Horn Gábor, az SZDSZ ügyvivője és kampányfőnöke a TV2 riporterének reagált a köztársasági elnök beszédére. Elmondta, hogy pártja liberális pártként odafigyel arra, amit Sólyom László mond, azonban személyesen nem ért egyet az államfői véleménnyel. "Nem úgy látom, hogy a zsidónak vélt politikusok neveit felsoroló, Árpád-sávos lobogó alatt vonuló ötven ember a magyar nép lenne. Fontosnak tartom, hogy a köztársasági elnök reagált erre a dologra, de nem gondolom, hogy a magyar társadalom megosztott lenne. A politika megosztott, ennek a tragikus következményét láttuk az elmúlt napokban."

Horn Gábor, az SZDSZ kampányfőnöke az ATV műsorában is reagált Sólyom beszédére. Horn ott azt mondta, hogy a miniszterelnök sorsa mindig is a parlamenti többség kezében volt, de az SZDSZ nem készül a kormányfő leváltására. "Addig veszünk részt a kormányzati munkában, amíg a reformok folytatódnak" – mondta Horn.

« előző 10  1 ... 11 | 12 | 13 | 14 | 15  
« előző   következő » 

N;
hirdetés