Belföld

Eredmények

Főpolgármester

  • Demszky Gábor 46.86%
  • Tarlós István 45.20%
  • Feldolgozottság: 100.00%

Választások percről percre

  1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 ... 15 következő 10 » 
« előző   következő » 

10.01. 23:39 Szili: Sólyom méltatlan beszédet mondott 
A köztársasági elnöki pozícióhoz méltatlannak nevezte Sólyom László vasárnap este elmondott beszédét Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke. "Hét órakor elhangzott a köztársasági elnök úrnak egy beszéde, amely számomra elég érdekes momentumokat is tartalmazott. Nem gondolom, hogy olyan helyzet van Magyarországon, hogy egy ilyen, én azt hiszem, hogy a köztársasági elnöki pozícióhoz méltatlan beszédet kellett volna mondani" - fogalmazott Szili Katalin a közszolgálati televízióban elhangzott nyilatkozatában.

Az Országgyűlés elnöke szerint vasárnap önkormányzati választás volt, a választópolgárok maguk is tudták, hogy a helyi önkormányzatok összetételéről kell dönteniük. A szocialista politikus úgy vélte, a szavazás eredménye arra mutat, hogy "sokkal szélesebb politikai konszenzuson alapulóan" kell a tervezett változtatásokat megvalósítani.

10.01. 23:38 Patthelyzet a Fővárosi Közgyűlésben 
A szavazatok 98 százalékának összeszámlálása után a Fidesz lesz a legnagyobb frakció a Fővárosi Közgyűlésben. A jobboldali párt 30 mandátumot kaphat. Ezután az MSZP következik 24 mandátummal, az SZDSZ 9 képviselőt delegálhat a testületbe, az MDF három mandátumot szerez. A jobb- és a baloldal egyaránt 33 képviselővel rendelkezik, a főpolgármester szavazata dönt tehát majd a közgyűlésben.
10.01. 23:36 Tarlós még mindig vár 
A választási helyszínek közül a legtöbb fásult tévéstáb és újságíró valószínűleg a Tarlós-sátorban van, jelenti riporterünk a Köztáraság téri kampányközpontból. Az ide akkreditált riporterek gyakorlatilag este hét óta tétlenül ácsorognak.
10.01. 23:35 Demszky biztos nyerő 
A szavazatok 98,25 százalékának összeszámlálása után 46,91 százalékkal vezet Tarlós István előtt, aki 45,13 százalékot kapott.
10.01. 23:31 Áder sem megy a Kossuth térre 
Áder János vasárnap újságírókkal közölte, hogy nem megy a Kossuth térre az ott demonstrálók közé. Egy korábbi értesülés szerint a Fidesz elnöksége hozott döntést arról, hogy a Fidesz vezető politikusa felkeresi a Kossuth téren tüntetőket.

Orbán a Polgárok Házából távozóban azt mondta, hogy most hazamegy, és iszik egy pohár bort. Azt is közölte, hogy az újságírók kérdéseire a hétfő reggel kezdődő elnökségi ülés után válaszolnak majd.

10.01. 23:26 Varga: Gyurcsány betegesen ragaszkodik 
A miniszterelnök sajtótájékoztatóját a Hír televíziónak értékelve Varga Mihály, a Fidesz alelnöke azt mondta, hogy Gyurcsány Ferenc a homokba dugta a fejét, és nem hajlandó tudomásul venni a választás eredményét. Varga szerint a miniszterelnök betegesen ragaszkodik a hatalomhoz, a kérdés most már csak az, hogy az MSZP Gyurcsány foglya-e? Varga szerint Gyurcsány az október 1-i választások ügyében sem mond igazat az embereknek, és világosan látszik, hogy a válságból kivezető út első lépésének annak kell lenni, hogy Gyurcsány Ferenc távozik. A Fidesz-alelnök úgy véli, hogy az MSZP vezetősége dacból reagált a választások eredményére.
10.01. 23:26 Gyurcsány: Át kell gondolni a pártelnökséget 
"Mindent át kell gondolni" - válaszolta Gyurcsány Ferenc arra a kérdésre, hogy gondolkodik-e még a pártelnökségen. Azt mondta, hogy szerinte az a jó, ha a miniszterelnök és a pártelnök ugyanaz a személy, de erről a kongresszus dönt majd.


10.01. 23:22 MSZP-s tanácskozások jönnek 
Hétfőn a szocialisták elnöksége, kedden a frakció értékeli a választási eredményeket.
10.01. 23:22 Szűrös Mátyást megalázták Kistarcsán 
Szűrös Mátyás ötből ötödik lett Kistarcsán. A kacskaringós pályájú – sorrendben: moszkvai nagykövet, ideiglenes államfő, szocialista képviselő, jobboldalra ténfergett politikus, Kossuth téri felszólaló – összesen 306 szavazatot kapott polgármesterjelöltként. Nyert a független Tóth Szabolcs 1415 szavazattal, 36,47%-kal.
A Nógrád megyei közgyûlésben a szavazatok 97-98 százalékának feldolgozása után eldőlt, hogy Fidesz-többség lesz: 22:16 a mandátumok aránya az ellenzéki párt javára. Az egyértelműen baloldali Salgótarjánban a fideszes jelölt, Székyné Sztrémi Melinda nyert, a szocialista Dóra Ottó és a volt szocialista, most független Puszta Béla előtt.
"Együtt fogunk működni, ennek nem kérdése a pártállás" – mondta Gyurcsány Ferenc vasárnap este. A miniszterelnök szerint sokan kritikusan viszonyulnak a kormány politikájához, mert rövid távon tele van konfliktussal. Azt mondta, nem ért egyet azzal, hogy a mostani választás népszavazás volt, de „hallja és érti a kritikát”. Ugyanakkor azt mondta, hogy érzékelhető egy egyértelmű támogatás, hogy továbbvigyék ezt a politikát. "A parlamenti többség bizalma, támogatása kell" – és azt érzékeli, megvan ez a támogatás.
Szolnokon a fideszes Szalay Ferenc lesz, és a Jász-Nagykunk Szolnok megyei közgyűlésben is az ellenzék dominál majd. A szavazatok száz százalékának összesítése után a Fidesz 22, az MSZP csupán 14, az MDF és az SZDSZ egyaránt két-két mandátumot szerzett.
10.01. 23:13 A türelem ideje lejárt a Kossuth téren 
"A Gyurcsány-jelenség okainak feltárását és felszámolását" követelik a Kossuth téri tüntetők, nem sokkal azután, hogy felolvasták Makovecz Imre levelét, aki szervezett ellenállásra szólított fel. "A türelem ideje lejárt" - állt a levélben.


10.01. 23:10 Budapest: polgármesterek vannak, testületek még nincsenek 
Egyelőre késnek a kerületi képviselő-testületekről szóló adatok a budapesti önkormányzati választásokon. Míg a polgármesterek kiléte már nagyjából tudható, a testületek összetétele még bizonytalan. Az első emberek Budán főleg fideszesek lesznek, Pesten inkább az MSZP nyert.
10.01. 23:09 Kuncze pártelnöksége már eldőlt 
Kuncze szerint a mostani választási eredmények a megszorításoknak köszönhetőek, hiszen a szeptember elején végzett közvélemény-kutatási adatok tükröződnek bennük. Elmondta azt is, hogy a súlyos vereség után a párt legnagyobb feladata, hogy vidéken újra tudják-e építeni magukat. Ez az SZDSZ következő vezetésének lesz a feladata, fogalmazott, amivel arra utalt, hogy az ő pártelnöksége már eldőlt, szavai szerint nem most, hanem már korábban.
A Heves megyei közgyûlésben 20:20-ra végzett az MSZP és a Fidesz. Nagy Imre szocialista polgármester kénytelen lesz átadni a helyét Habis Lászlónak, az Egri Lokálpatrióta Egylet jelöltjének. A megye két további városát szocialista, egyet fideszes politikus irányít majd.
10.01. 23:08 Navracsis: Monnyon le 
Navracsis Tibor, a Fidesz frakcióvezetője a TV2-nek azt mondta, Gyurcsány Ferenc alkalmatlan feladatára, az eredmények ismeretében illő lenne elgondolkoznia a távozáson. Navracsics úgy látja, ha a miniszterelnök marad, elhúzódik a válság, de kijelentette azt is, hogy a Fidesz sosem vitte utcára az embereket.

Dávid Ibolya sajtótájékoztatón értékelte a választás adatait. Elmondta, elégedett az eredményekkel, ugyanis a megyei közgyűlések több mint felében biztosak a párt mandátumai. Katona Kálmán hat százalék feletti támogatottságát biztos és szép eredménynek nevezte, és azt mondta, hogy az MDF megerősödve került ki az önkormányzati választásból. "Az MDF megmutatta, hogy lehet tisztességesen, a megoldás keresésében helyt állni. Az MDF számára 2010 lesz a középosztály végleges megerősítésének ideje."

Kilenc fideszes, nyolc szocialista és egy szabaddemokrata képviselő szerezhet mandátumot a főváros ötödik kerületének képviselőtestületében – erre lehet következtetni a szavazatok 35 százalékának összeszámolása után.
10.01. 23:06 Kuncze szerint nem a miniszterelnök a fontos 
Kuncze Gábor szerint az ország nincs csődben, de az elmúlt hat év gazdaságpolitikája miatt vannak megoldásra váró problémák. Az SZDSZ elnöke az RTL Klubnak elismerte, hogy az elmúlt négy év csak tetézte a bajokat, de a kormány szakított ezzel a politikával, amikor a megszorításokról döntött. Kuncze emlékeztetett rá, hogy négy évvel ezelőtt népszerű intézkedéseket hoztak, meg is nyerték az önkormányzati választásokat, érthető, hogy a választók a reformok miatt most máshogy döntöttek. Ugyanakkor Kuncze úgy látja, nincs más út, végre kell hajtani a megszorításokat, de a program fontos, nem a miniszterelnök személye.


Meggyőző fölénnyel tartotta meg polgármesteri székét a VIII. kerületben Csécsei Béla. A polgármesteri tisztségre leadott szavazatok összesítése után az SZDSZ-MSZP közös jelöltje a szavazatok 50,48 százalékát söpörte be, kereken kilenc százakékot vert így a fideszes Dénes Margitra.

A polgármesternek a képviselőtestületben már nem stabil tűnik a háttere: a képviselőkre leadott szavazatok 41 százaléka alapján a Józsefvárosban elolvadt a koalíciós többség, a Fidesz 12, az MSZP 7, az SZDSZ 6, az MDF 1 mandátumnál tart.

10.01. 23:02 Sólyom az OVB-nél 
11 órakor kezdett sajtótájékoztatót az Országos Választási Bizottság. A Duna-palotába várják Sólyom Lászlót is, aki várhatóan ugyancsak beszédet mond.
10.01. 23:01 Gyurcsányék hamarosan megszólalnak 
Tudósítónk jelentése szerint Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és Hiller István MSZP-elnök hamarosan sajtótájékoztatót tart a Köztársaság téren.
Végeztek a polgármesteri szavazatok összesítésével a XXII. kerületben is. Szabolcs Attila (Fidesz-KDNP-NF-Jobbik) a szavazatok 48,72 százalékéval győzött, a a koalíciós Bollók Istvánné 42,86 százalékot kapott.
Ellenzéki többségű koalíció alakult ki Pest megyében, és a városok túlnyomó többségét fideszesek és függetlenek szerezték meg. Összesen tizennyolc városban szerzett polgármesteri pozíciót a Fidesz, és mindössze négyben a koalíció. Az MSZP és az SZDSZ hatalmasat bukott. A szocialisták Érdet is elveszítették.
Az MSZP elvesztette a főváros XVI. kerületének polgármesteri posztját. A Fidesz, az MDF, a MIÉP és a VP színeiben elindult Kovács Pétert a szavazók 50,12 százaléka támogatta. A tavaszi választáson nyertes Vidorné Szabó Györgyi a szavazatok 38,46 százalékát kapta meg, ezzel a második helyen végzett. Harmadik Szabó Lajos Mátyás, a Kertvárosi Polgármester Klub jelöltje lett 6,86 százalékkal, a negyedik helyen Hargitai István végzett, a Pártfüggetlen Lokálpatriótáktól.
  1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 ... 15 következő 10 » 
« előző   következő » 

N;
hirdetés