Belföld

Eredmények

Főpolgármester

  • Demszky Gábor 46.86%
  • Tarlós István 45.20%
  • Feldolgozottság: 100.00%

Választások percről percre

  1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 ... 15 következő 10 » 
« előző   következő » 

10.01. 22:58 Kósa Lajos: A pártoknak össze kell fogniuk 
"A mostani helyzetben az egyedüli alkotmányos megoldás a koalíciós többség kezében van, de nekik reagálni kell valamit erre a helyzetre, valamit változtatniuk kell, mert ha nem történik semmi, januárban mindenkit el fog söpörni a népharag, minket is" – fogalmazott Kósa Lajos, Debrecen újjáválasztott fideszes polgármestere az M1 választási műsorában.

"Gyurcsány Ferenc a hazugságával kiírta magát a demokráciából és a politikából" – vélekedett a polgármester. Kósa szerint most már nem az dönt, ki tud még valamit a másik oldal orra alá dörgölni és ezzel kis népszerűséget szerezni, nincs más megoldás, mint hogy az öt parlamenti pártnak össze kell fognia a helyzet kezelésére.

Az 1999 óta a város élén álló Dr. Kálmán András lett újra az egykori kohászváros polgármestere. Fejér megye másik megyei jogú városában az MSZP-s városvezető 34,28 százalékot szerzett a fideszes Cserna Gábor 27,83 százalékával szemben. A harmadik a Dunaújvárosi Civil Szövetség, a Dunaújváros Jövőjéért Egyesület és Lakásüzemeltetők Érdekvédelmi Szövetsége indította Pochner László lett. A két nagypárt jelöltje azt is elbírta, hogy partnereik is indítottak jelöltet: az SZDSZ-es Dr. Skaliczki Andrea 8,34 százalékot ért el, az MDF-es Borbély Gyula 1,9 százalékot.
Az 1994 óta szocialista vezetésű VII. kerületben a 2002 óta polgármester Hunvald György megnyerte a polgármesterválasztást. A politikus MSZP–SZDSZ-közösjelöltként indult, a szavazatok összesítése alapján 12 816 szavazatot gyűjtött, ez 52,87%-os eredmény. Kecskés Gusztáv, a Fidesz–KDNP jelöltje 40,58 százalékos eredményt ért el.
10.01. 22:52 A Kossuth tériek elsöpörnék a kormányt 
A Kossuth téri tüntetők felolvasták pontokba szedett követeléseiket, amelyek között - a kormány lemondásán és az amnesztián kívül - szerepelt az a kívánság is, hogy vigyék el a szovjet emlékművet a Szabadság térről, és állítsák vissza a Trianon-szoborcsoportot. A tömeg "vesszen Trianon!"-skandálásba fogott.

Az egyik szónok arra szólította föl a vesztes szocialista jelölteket, hogy "hátráljanak ki" Gyurcsány mögül, különben október 23-án "elsöprik őket".

93 százalékos feldolgozottságnál már biztosra vehető a fideszes Szabolcs Attila győzelme, 11 342 szavazata 49 százalékos eredményt jelent, ez hétszázalékkos, több mint 1200 szavazatos előny a koalíciós jelölt Bollók Istvánné előtt.
10.01. 22:48 Győrben fideszes polgármester váltja a baloldalit 
Gyõrben a fideszes Borkai Zsolt ülhet a polgármesteri székbe, a szavazatok 49,53 százalékát szerezte meg. Az MSZP jelöltje, Kun András 35,15 százalékot kapott, Schmidt Péter független jelölt 6,71, Kovacsics Imre független jelölt 6,02, az MDF-es Szabó József 2,59 százalékkal zárt. A várost korábban 12 évig irányító MSZP-s Balogh József idén nem indult.
10.01. 22:48 Semjén: A Gyurcsány-kormánynak távoznia kell 
"A népakarat szerint a Gyurcsány-kormánynak távoznia kell" - nyilatkozta a Polgárok Házába gyorsan visszaért Semjén Zsolt. A KDNP elnöke szerint világos, hogy a szocialista-liberális többségnek lépnie kell, hiszen az államfő is azt mondta, hogy a jelenlegi helyzet tarthatatlan.
10.01. 22:47 A balhé szombatra várható az MSZP-ben 
Bár most még pozitívan nyilatkoznak a televíziókban a szocialista politikusok, és az MSZP-székházban is csend honol, tudósítónk szerint az igazi "kifakadás, kiborulás, kibeszélőshow" szombaton várható, az MSZP országos választmányi ülésén (ez a második legnagyobb MSZP-s testület a pártkongresszus után).
10.01. 22:46 Gyakorlatilag győzött Molnár Gyula Újbudán 
49:46 arányban győzni látszik Újbudán Molnár Gyula, az eddigi polgármester, a szavazatok 90 százalékának összeszámlálása után. Az MSZP budapesti elnöke a Fidesz budapesti első emberét, Kupper Andrást utasította maga mögé.
10.01. 22:45 Lendvai, Szili, Szekeres magyaráz 
Lendvai Ildikó a TV2 riporterének Orbán Viktor szavaira reagálva azt mondta, hogy szó sincs történelmi MSZP-s vereségről, ugyanakkor pártja a megszorító gazdasági program után kalkulált a népszerűségvesztéssel. "Orbán Viktor jogászember, politikusember, ő is tudja, hogy most önkormányzati választásról van szó, a kormányról szavaztak már tavasszal az emberek, amikor kellett".

Lendvai megjegyezte, hogy a vereség azért nem tragikus, 3 300 000 ember ezután is olyan településen fog élni, amit a koalíció irányít. A frakcióvezető arra a kérdésre, van-e kilátás Gyurcsány lemondatására, amit Sólyom László és Orbán Viktor is indítványozott, úgy válaszolt, hogy erre a világon semmi esély nincs. Azt is felelevenítette, hogy 2002-ben és idén tavasszal Orbán Viktor is helyén maradt egy-egy nagy vereség után, "ő tudja, miért".

A szocialista párt másik frontnője, Szili Katalin azt RTL Klubon Sólyom beszédére reagált. Először kijelentette, hogy nem kívánja minősíteni egy másik közjogi méltóság megnyilatkozásait, de aztán mégis minősítette, konkrétan nagyon sajnálta, hogy beszédében Sólyom László visszahozott olyan politikai témákat a közbeszédbe, amelyeknek most nincs itt az idejük. Nyugalomra van szükség, mondta az MSZP-s házelnök szomorkásan az RTL Klubnak.

Szekeres Imre emlékeztetett arra, hogy köztársasági elnök a reformok folytatására bíztatta az ország vezetését. Az MSZP elnökhelyettese szerint szó sincs történelmi vereségről, a mostani eredmény csupán figyelmeztetés, többet kell beszélni a választókkal a programokról.

10.01. 22:37 Kuncze Gábor: Nincs más út, mint stabilizáció 
"Az önkormányzati választások az önkormányzatokról szólnak" – ismételte meg Kuncze Gábor, az SZDSZ elnöke az M1 választási műsorában. A pártelnök szerint Magyarországon az elmúlt 16 évet tekintve fontos érték a politikai és a gazdasági stabilitás. Ha Orbán Viktor forgatókönyve érvényesülne, mindkét stabilitási tényező megrendülne, mondta Kuncze Gábor.

A pártelnök szerint az eredményekben az is látszik, hogy a kormány meghozta a népszerűtlen intézkedéseket az ország érdekében; nincs más út az ország előtt, mint a stabilizációs program végigvitele. Kuncze Gábor nyilatkozata után jelentették be a Liberálisok Házában, hogy Demszky Gábor és Tarlós István között 2 százalékpont alá csökkent a különbség, a levegő azonnal megfagyott.

Geiger Ferenc győzött, a XXIII. kerületben befejeződött a szavazatok összesítése. A párton kívüli, kerületét eddig is vezető Geiger a szavazatok 56,63 százalékát gyűjtötte be.
10.01. 22:32 Lamperth Mónika elindult 
Lamperth Mónika önkormányzati és területfejlesztési miniszter elindult a Köztársaság téri MSZP-székházból az Országos Választási Irodába, fogadni Sólyom László köztársasági elnököt.
10.01. 22:32 Minimális Demszky előnye 
Két százalék alá csökkent Demszky Gábor (SZDSZ) előnye, a szavazatok 92 százalékának összeszámlálása után. A főpolgármester 46,97 százalékon áll, kihívója, Tarlós István (független, Fidesz támogatással) 45,03 százalékig jutott. Katona Kálmán (MDF) hatszázalékos szavazatarányt tudhat a magáénak.
10.01. 22:31 Gerő: Menjen Orbán és Gyurcsány is 
Érkezési sorrendben, ahogy jött a politikába, távozzon Gyurcsány Ferenc és Orbán Viktor is, mondta Gerő András történész a TV2 stúdiójában. Szerinte erre azért van szükség, mert a miniszterelnöknek az az elsődleges, hogy hatalomban maradjon, az ellenzék vezetőjének meg az, hogy kiélezze a helyzeteket, így pedig nem lehet kommunikálni, és nem lehet megoldani a problémákat. Stumpf István szerint ezzel szemben az ellenzékben nincs szükség változásra.
10.01. 22:31 Varga: Mondassák le 
Varga Mihályt, a Fidesz alelnökét az ATV arról kérdezte, mi lesz, ha Gyurcsány mégse mond le, akárhogy kéri is Orbán Viktor. Varga Mihály inkább másról kezdett beszélni, illetve azt bizonygatta, hogy csak lemondatja majd az MSZP a miniszterelnököt, mert így nem mehet tovább.
Nyolcvanszázalékos feldolgozottságnál sincs változás Csepelen, a XXI. kerületben Tóth Mihály (MSZP) közel tíz százalékkal, a szavazatok 47,1 százalékával vezet.
10.01. 22:28 Nyilatkozatcunami a Köztársaság téren 
Juhász Ferenc, Szekeres Imre és Ledvai Ildikó is célba vesz egy-egy tévés közvetítőboxot az MSZP-székházban, perceken belül tehát nyilatkozni kezdenek a szocialisták.
10.01. 22:27 Inog Gyurcsány Ferenc széke? 
Szekszárddal és Veszprémmel fontos liberális városok vesztek el, ezt nem lehet egy kézlegyintéssel elintézni, mondta Fodor Gábor az RTL Klubon. Az SZDSZ képviselője szerint a gyengébb szereplésben része van a kormányzati megszorításoknak, de Gyurcsány Ferenc beszéde is tehet a kialakult krízishelyzetről. Éppen ezért le kell vonni a tanulságokat, az események nem maradhatnak következmények nélkül, de Fodor szerint változatlanul is támogatni kell a miniszterelnököt.

Szabados Krisztián emlékeztetett rá, hogy volt már ennél keményebb Gyurcsány Ferencet támadó SZDSZ-es kritika is, amikor Kuncze Gábor arról beszélt, hogy nem a miniszterelnök személye, hanem a program a fontos. A Political Capital elnöke szerint bár Fodor most kiállt Gyurcsány mellett, a helyzet napokon belül változhat. Szabados úgy látja, hogy meginoghat a miniszterelnök széke, amire az MSZP többféleképp reagálhat: vagy összezár, és kiáll Gyurcsány mellett, vagy keres egy új jelöltet. Szabados szerint ugyanakkor most nincs a pártban megfelelő utód.

10.01. 22:25 Pokorni biztos győztes lesz a hegyvidéken 
A XII. kerületben a Fidesz egyik országosan ismert politikusa, Pokorni Zoltán biztos befutó polgármesterjelölt, hatvan százalék körüli eredménnyel. A szocialista Élő Norbertnek nem sok esélye van a nyerésre, mindössze 30 százalék körüli eredményt tudott eddig elérni, a szavazatok több mint felének összeszámlálása után.
10.01. 22:25 Tanakodnak a szocialisták 
Kvázi elnökségi ülés zajlik a Köztársaság téren, összedugták a fejüket a pártvezetők, hogy mit reagáljanak Orbán Viktor beszédére, jelentette tudósítónk. Egyelőre még azt sem lehet tudni, ki fog sajtótájékoztatót tartani, Gyurcsányé mellett felmerült már Hiller István pártelnök neve is.
10.01. 22:24 Kinevették Orbánt a liberálisok 
Többször is nevetés szakította félbe Orbán Viktor beszédét a Liberálisok Házában, a hangulat ennek ellenére elég enervált. A beszéd után közvetlenül megérkezett a helyszínre Csécsei Béla is, aki Budapest VIII. kerületének polgármesterjelöltjeként még mindig a liberálisok egyik esélyesének számít. Közben bejelentették, hogy jelenleg Weinek Leonard (SZDSZ) vezet Zuglóban, a hírt visszafogott taps fogadta.
"Az MSZP történelmi vereséget szenvedett, az igazság pedig történelmi győzelmet aratott" – mondta Orbán Viktor a Fidesz elnöke, aki az párt elnöksége által elfogadott sajtónyilatkozatot ismertette. Orbán szerint a választók kinyilvánították, hogy nem akarnak olyan országban élni, amely a hazugságok hálójában vergődik. A Fidesz elnöke szerint a szavazatok 52 százaléka országosan a pártjára esett, míg az MSZP-re 35 százalék. Az emberek azt is kinyilvánították, hogy még várnak valamit a demokráciától és mégoly gyarló politikusaiktól.

A Fidesz elnöke szerint az emberek kimondták, hogy az MSZP-SZDSZ koalíció és kormánya vitte csődbe az országot, hogy a kormányt nem tartják alkalmasnak az országot gyötrő válság megoldására, és Gyurcsány Ferencet leváltották. Orbán felszólította az MSZP-t hogy ne próbáljon szembeszállni az ország akaratával, és hajtsa végre a választók akaratát.

10.01. 22:17 A Tarlós-hívek még bíznak 
A Tarlós-sátorban továbbra is bíznak még a független főpolgármester-jelölt győzelmében. A mintegy százfős támogatói csoport a Hír tv adását nézi. Hangos ovációval ünneplik a különbség csökkenéséről szóló híreket.

Az MSZP–SZDSZ-koalíció az eddigi alpolgármesterrel, Gajda Péterrel is győzni látszik, 44 százalékos feldolgozottság mellett a politikus közel 10 százalékkal vezet a fidesz jelöltje, Tarnai Richárd előtt.
  1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 ... 15 következő 10 » 
« előző   következő » 

N;
hirdetés