Belföld

Csongrád megye

Nehéz megítélni, hogy az M5-ös autópálya megépítése Szegedig - illetve a választások előtt az országhatárig - milyen esélyeket jelent a koalíciós jelölteknek. A legutóbbi választás hiába hozott szocialista győzelmet, a hét megyei választókörzetből mindössze kettő hozott MSZP-s mandátumot (Újhelyi István Szeged 1, Botka László Szeged 3).

A Fidesz ejtette két korábbi stabil szegedi emberét, Bartha Lászlót, aki 1998 és 2002 között a város polgármestere volt, valamint Rákos Tibort. Újhelyi és Botka dolgát megkönnyítheti, hogy a Fidesz itt újoncokkal próbálkozik, az SZDSZ pedig nem állít ellenjelöltet. A kisebbik koalíciós partnert az vezette erre az elhatározásra, hogy a szegedi 2-es körzetben a 15 éve szocialista képviselő Géczi József Alajos helyett az abszolút újonc Sándor Klára SZDSZ-es ügyvivő indul.

Csongrád megye Szegeden kívül eső része az előző választáson egyértelműen a jobboldalé volt. A Fidesz ismét az egyszer már győztes jelöltjeit indítja. A kampány a jobboldali Hódmezővásárhelyen már az ősszel elkezdődött, felmérő biztosok ugyanis arról kérdezősködtek, hogy mit szólnak Lázár János polgármester és országgyűlési képviselő feleségbántalmazásához.

Felmérések szerint Szentesen győzhet a baloldal, újra harcba száll ugyanis a mandátumért a szocialista Szirbik Imre polgármester, akit egyébként gazdasági bűncselekményért nem jogerősen 1 év 6 hónapi felfüggesztett szabadságvesztésre ítéltek.

N;
hirdetés
N;