Belföld

Fejér megye

A gazdag északra és a szegény délre reménytelenül kettészakadó Fejér megyében 1998-ig a választások országos nyertese tarolt. A kocka 2002-ben fordult, amikor a Fidesz–MDF-nek négy, a szocialistáknak három egyéni képviselőjük jutott az Országgyűlésbe.

A címvédés valamennyi egyéni képviselőnek megadatott, közülük a fideszes Kelemen András (Bicske) és Schmidt Ferenc (Mór), valamint a szocialista Kálmán András (Dunaújváros) a harmadik, a szintén MSZP-s Ecsődi László (Gárdony) a negyedik egyéni választókerületi győzelmére készülhet.

Az 1994 óta szocialista fellegvárnak számító Dunaújvárosban meglepetés lenne a fideszes Dorkota Lajos győzelme, mivel a város határában épül az M8-as autópálya 2006 végére elkészülő hídja, és az ezerötszáz új munkahelyet ígérő dél-koreai Hankook gumigyár megjelenése is inkább hozhat az MSZP konyhájára, bár a Fidesz az esetleges környezetszennyezés miatt aggódik.

Ha a neveket nézzük, akkor nagy csatákra nincs kilátás, hacsak Gógl Árpádnak, az Orbán-kormány egészségügyi miniszterének és Világosi Gábornak, a parlament SZDSZ-es alelnökének az összecsapását nem tekintjük annak a székesfehérvári 2-es körzetben. Igaz, itt a viszonylag ismeretlen Molnár Albertnek is Gógl Árpádhoz hasonlóan van esélye a győzelemre.

N;
hirdetés
N;