Belföld

Heves megye

Művelődési házi igazgató, ügyvéd, városi önkormányzati képviselő, falusi polgármester, vállalkozó. Egyéni országgyűlési képviselői és képviselőjelölti múlt nélküli politikusokkal - köztük három nővel - és persze Demeter Ervinnel készül visszavágni a 2002-ben elszenvedett 6-0-s vereségért a Fidesz. Az 1994-ben még Pesterzsébeten indult volt titokminisztert a fővárosból ejtőernyőzték Hevesbe, ahol a jobboldali párt teljes tisztogatást hajtott végre.

A szocialisták a 2002-ben nyertes jelöltjeiket - a nyugdíjba vonult füzesabonyi Gulyás László kivételével - újraindítják a választókörzeteikben. A Gulyás helyére beugró Korózs Lajos 1994-ben nyert már egyéni mandátumot, igaz, akkor Egerben. A legnagyobb meccs Demeter és Eger szocialista polgármestere, Nagy Imre között várható.

Hatvanban Érsek Zsolt, Hevesben Godó Lajos (mindketten MSZP-sek) negyedik egyéni képviselői mandátumát szerezheti. Gyöngyösön a koalíció hívei a szocialista Magda Sándor mellett a szabad demokraták erős emberére, Fodor Gáborra is leadhatják szavazataikat, de ebből, legalábbis az első fordulóban, a fideszes Tuzáné Takács Zsuzsanna ügyvéd, városi önkormányzati képviselő húzhat hasznot.

Hevesben a Fidesz most legerősebben a távhő árának csökkentésével és az M3-asról leágazó M25-ös gyorsforgalmi út hiányával kampányol, az MSZP több milliárdos megyei fejlesztésekkel - például a hatvani szennyvíztisztítóval és elkerülő úttal vagy Eger fejlettségével - vág vissza.

N;
hirdetés
N;