Belföld

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét az elmúlt négy évben is a remény éltette. Évek óta azt várják, mikor lépi már át az M3-as autópálya a megyehatárt, ami egyet jelent a munkahelyek tömegével. Az ott élők arra is hiába várnak, hogy megerősítsék a gátakat, ne árassza el a falvakat a Tisza aktuális vízszintemelkedése. Egyelőre annyi biztos, hogy az országgyűlési választások után fél évvel Nyíregyházát is eléri az autópálya.

A jelenlegi kormányban két miniszter van a megyéből, a milliárdos és földbirtokos Veres János pénzügyminisztert és Juhász Ferenc honvédelmi miniszter. Ők foglalják el az MSZP megyei listájának első két helyét. A korábbi erős emberek közül Csabai Lászlóné, Nyíregyháza polgármestere már egyéniben sem indul, a jövőben inkább a városra akar koncentrálni. Baja Ferenc volt választmányi elnök is egyre inkább háttérbe szorul.

2002-ben A Fidesz a megye tíz választókörzetéből a két Nyíregyházit leszámítva mindegyikben győzni tudott. Ennek ellenére nemcsak a megyeszékhelyen, hanem még három másik körzetben is lecserélte képviselőjelöltjeit.

N;
hirdetés
N;