Belföld

Tolna megye

Tolna megyében, akárcsak Somogyban, a 2002-es választásokon a jobboldalnak sikerült megkapaszkodnia. Az öt választókerületből csupán egyet vesztettek el, holott a korábbi választásokon inkább az volt a jellemző, hogy a kormánnyal együtt buktak a Tolna megyei jelöltek is.

A Fidesz harmadszorra indítja Braun Mártont, Tóth Ferencet és Potápi Árpádot. A 2006-ban már önállóan induló Dávid Ibolya ellen egy fiatal tamási vállalkozó, a mozgássérült Hirt Ferenc a jelölt.

Az MSZP Tóth Gyulán kívül két jelöltjét indítja újra: Tamásiban a megyei közgyűlés elnöke, Frankné Kovács Szilvia próbálja meg legyőzni Hirtet és Dávidot, Szekszárdon az alpolgármester, a listáról bejutott parlamenti képviselő, Halmai Gáborné indul. 2002-ben Halmai visszalépett az SZDSZ egyetlen esélyes megyei jelöltje, a szekszárdi polgármester, Kocsis Imre Antal javára, de a baloldali győzelem így sem sikerült.

Pakson az MSZP színeiben a gerjeni polgármester, a 2001-ben egy csatornaépítési ügyben őrizetbe vett, de később ártatlannak bizonyult Molnár József próbálhat szerencsét. Az erős jobboldali jelöltnek számító Potápi Árpád ellen Bonyhádon egy viszonylag ismeretlen ügyvédet indítanak, Koncz Istvánt, ő egy 1998-as önkormányzati választáson már alulmaradt a jobboldali jelölttel szemben.

Az SZDSZ Kocsis Imre Antal (Szekszárd) mellett Bonyhádon indít esélyesebb jelöltet, Dióssy Gábort, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium politikai államtitkárát. Bővebben >>

N;
hirdetés
N;