Belföld

Magyar Demokrata Fórum

Herényi Károly


#alt# A párt frakcióvezetője az MDF másik országosan is ismert arca. Ismertségét leginkább annak köszönheti, hogy 1993-98 között a párt szóvivőjeként ő képviselte a nyilvánosság előtt az MDF-t. Bár már 1989-től az MDF tagja, csak 1998-tóé parlamenti képviselő. A párt parlamenti frakcióját 2002-től vezeti, Dávid Ibolya akaratának vaskezű végrehajtójaként.


Boross Péter


#alt# Bár visszavonult a napi politikától, a két élvonalbeli politikus mellett egyedüliként talán őt tudják igazán azonosítani a választók. Az egykori miniszterelnök már elődje, Antall József mellett is szürke eminenciás volt, azóta is őrzi háttéremberi pozícióját. Befolyására jellemző, hogy az európai parlamenti választásokon való önálló indulás gondolata is tőle származott. Folyamatos harcot vív az MDF önállóságáért. Dávid Ibolyát támogatja, bár az informális hierarchiában talán meg is előzi a pártelnököt.


Pettkó András


#alt# Ugyan nem számít meghatározó politikusnak az MDF-ben, de a párt legaktívabb képviselőjeként az ismertek közé tartozik. Témaválasztásai miatt sokat szerepel a sajtóban, így az MDF médiamegjelenéseinek jelentős része hozzá köthető. A parlamentben is hiperaktív, így témái mellett pártját is napirenden tartja. Emellett még Dávid Ibolya lojális hívének is számít, ahogy Herényi Károly is.

Azonnali kérdések Pettkó Andráshoz »


N;
hirdetés
N;