Belföld

Centrum Párt

A Centrum Pártot fél évvel a 2002-es választások előtt hozták létre az MDNP, a KDNP, a Harmadik Oldal Magyarországért Egyesület és a Zöld Demokrata Összefogás Magyarországért vezetői. Alapító elnöke Kupa Mihály, a rendszerváltás utáni első kormány egyik pénzügyminisztere. A Centrum a 2002-es választáson 3,9 százalékot és 219 ezer listás szavazatot szerzett, habár a választás előtt egyértelműen a parlamentbe jutást, sőt a 6-8 százalékos eredmény elérését célozták meg.

A választás után a párt gyakorlatilag szétesett, sokáig úgy tűnt, hogy Kupa nem akar elnök lenni, végül mégis maradt. Az európai parlamenti választáson a párt nem indult.

A Centrum egyik elnökségi tagja novemberben még a köztársasági elnök bejelentéséhez kötötte kampányuk kezdetét, és biztosra vette, hogy a Kupa Mihály vezette országos lista „simán” átlépi a parlamentbe jutáshoz szükséges küszöböt. Január végén azonban még semmi jelét sem lehetett látni a Centrum mozgolódásának, programjukról semmi hír, pedig négy éve ilyenkor már gőzerővel kampányoltak az adózási szabályok áttekinthetővé tételével, az önkormányzatok önállóságának növelésével és a kétpártrendszer kárhoztatásával. A párt támogatottságát a közvélemény-kutatók gyakorlatilag nem tudják kimutatni.

Hírverseny

N;
hirdetés
N;