Belföld

Nem esik messze Kamilla Kókától

2007. január 19., -

A párhuzamosak megszűnnek, a szerelmesek a végtelenben találkoznak: bár a gazdasági miniszter közvetlen közelében, a Gazdasági Minisztérium befektetési főosztályán dolgozó Szandrocha Kamillának fel kellett áldoznia beosztását főnöke szerelméért, az eredményei miatt kitüntetett lány az átszervezés előtt álló minisztériumi háttérintézményben folytathatja felettesei szerint kiváló munkáját.

(Fotó: Blikk)

Átszervezés, átalakulás elé néz a magyar kisvállalkozók, a külkereskedelem és a befektetések katalizálására létrehozott ITDH (a Magyar Befektetési és Kereskedelemfejlsztési Kht.), tudtuk meg az intézményt felügyelő külgazdasági szakállamtitkártól, Merényi Miklóstól, aki részleteket azért nem árult el, mert még a terveket nem ismeri minden érintett.

"A tevékenység erősítése, a minisztériummal való párhuzamosságok megszüntetése, illetve az egyablakos, egyszerűsített ügyintézés bevezetése cél. Ha minden jól megy, márciusra átszerveződik az ITDH, júliustól pedig nem közhasznú társaságként (kth), hanem "nonprofit zártkörú részvénytársaságként" működik tovább. Ez a cégforma megkönnyíti a közpénzkifizetéseket" - mondta Merényi, és hozzátette, az ITDH 3,5 milliárdos éves büdzséje "legfeljebb fölfelé változik".

Ami pedig Kamillát illeti: a "félreértések és pletykák" elkerülése végett a lánynak amúgy is mennie kellett volna, de mivel a GKM-től az ITDH-hoz kerül a befektetési főosztály, a lányt kiemelkedő tehetsége miatt, és azért, hogy "ne a karrierje szenvedje kárát, ha összejött egy miniszterrel", szívesen foglalkoztatná, mondta Merényi, aki hangsúlyozta, az átszervezésnek nincs köze Kamilla és Kóka afférjához. De erre még Kamillának is rá kell bólintania.

N;
hirdetés
N;