Belföld

Olyan aranyos, biztos nem akar lopni

2006. február 4., -

Egy street art-csoport, vagyis köztéri művészek plakátolták ki Szegedet a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) nevében. A csoport pártként ugyan nincs bejegyezve, de a választáson indulni akarnak - de legalább hülyét csinálni a többi pártból.

Mindenesetre bármelyik párt megirigyelhetné a lelkesedésből megtervezett, fénymásolt majd felragasztott ötezer plakátot, amiken olyan ígéreteket tesznek, mint "örök élet, ingyen sör, adócsökkentés" - nem tűnnek kevésbé megvalósíthatónak mint a Fidesz vagy az MSZP kampányprogramja.


Fotó: Nuts

A kampányban az MKKP rá is játszik a nagy pártok gyengéire, amikor azokat a választókat célozza, akiket a "tököm tele van az egész politikával" életérzés taglózott le az elmúlt 4-16 évben. A mindenható politikus képét jó érzékkel cserélték le a naiv kiskutyáéra: "Olyan aranyos, biztos nem akar lopni", "ő jobban fél tőled, mint te tőle".

Ahogy az MKKP fogalmaz: "A kétfarkú kutya párt fiktív alternatíva, ami mindenkinél többet mer ígérni, felvállalva a felelősségmentes hazudozást. A patafizikus kampányhadjárat pozitív üzeneteivel veszi célba a politikába, remélem, belefásult embereket."

A Kétfarkú kutya egyébként már két éve kampányol Szegeden, tudtuk meg az egyik párttagtól. A csoport a fehér blökit jelzőtáblákon, villanyoszlopokon kis méretű matrica formájában már jó ideje teríti.

A párt jövőjével kapcsolatban a szervezők optimisták, ugyanis érkeznek visszajelzések: "Magam is meglepődtem milyen sok kopogtatócédulát meg szavazatot ígértek, gondolom betartják, mint ahogy mi is betartjuk az ígéreteinket."

Az MKKP jelöltjei feltehetően a könnyű memorizálhatóság nevében, a következők: Nagy István, Nagy István és Nagy István. Neve alapján viszont kevés az esélye a 4-es választókerületben induló Niner-Kodurri-Ussurnak.

N;
hirdetés
N;