Belföld

Six Feet Under: MDF

2006. február 9., -

A rettenetes haláladó legnagyobb ellenfele nem finnyáskodik. Az örökösödési illeték eltörléséért - mert erről van szó - egyedül küzdő MDF letakart hulla lábujján lógó dögcédulával kampányol.

Négy bowlingpálya fölé ragasztották oda az MDF legfontosabb kampánytémáit 2004-ben. A korrupció, Irak, a gyermekszegénység és a "haláladó" témájában lehetett gurítani a Mammut üzletház bowlingpályáján. Nagy volt a vidámság. A párt most hangnemet váltott.

Nincs bowling. Hullás hirdetések vannak, hogy jól megragadja a hozzátartozókat, vagy valamelyik másik, halálügyben fogékony célcsoportot. A lepedővel letakart holttest nagylábujján "fizetve" cédula lóg, a szöveg pedig azt ígéri, hogy a párt eltörli a haláladót.

Az adótörvények módosításáról, valójában az örökösödési illeték eltörléséről van szó, amelyet az EP-kampány idején fedezett fel magának a párt. 2004 májusában módosító javaslatot is beadott az Országgyűlésnek, mert milyen az, hogy az állam a családok évek alatt felhalmozott javait a gyász pillanataiban is megadóztatja.

Az MDF, hogy még hitelesebb legyen vidéki újságokkal tárgyalni kezdett arról is, hogy a hirdetés a halálozási rovatban menjen le. A probléma az volt, hogy ezt az oldalt fekete-fehérben nyomják, az MDF pedig színesben hirdet, talán túlságosan is: a kilógó láb rózsás színárnyalatai inkább pajkos hancúrparti utáni nyugalomról, mint a hullamerevségről árulkodik.

N;
hirdetés
N;