Belföld

Erkölcstelen és demokráciaellenes a Kétfarkú Kutya Párt

2006. február 16., -

"Nyilvánvaló, hogy becsapják az állampolgárokat" - jelentette ki Tóth Zoltán választási szakértő. Kommentár nélkül sorozatunk 1. részét olvassák.

A közjogi intézményrendszer tekintélyét rombolni erkölcstelen és demokráciaellenes magatartás, és ezt teszi, aki úgy kezd ajánlószelvényeket gyűjteni, hogy nem is akar indulni az országgyűlési választáson - mondta Tóth Zoltán választási szakértő az MTI érdeklődésére csütörtökön.


A kétfarkú kutyák megtévesztés közben (Fotó: Nuts)

Az MTI annak kapcsán kérdezte meg a Választási Szakértők Közép- és Kelet-európai Egyesületének főtitkárát, hogy a néhány héttel ezelőtt intenzív kampányt indított a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) és elkezdte az ajánlószelvények gyűjtését.

A választási harcot kifigurázó "ál-párt" nem ígér egyebet, mint örök életet, ingyen sört és adócsökkentést. Természetesen annak, aki jelöltjeinket támogatja, tisztában kell lennie azzal, hogy érvénytelen lesz az általa kitöltött ajánlószelvény - mondta korábban Kovács Gergely, a szervezet szóvivője. Hozzátette: "Poén az egész, a választási kampány kifigurázása".

Tóth Zoltán az MTI érdeklődésére azt mondta: egy párt akkor jogosult indulni a választásokon, ha a bíróság nyilvántartása vette. "Sportszerűtlen és erkölcstelen, ha valaki úgy vesz részt a kampányban, hogy közben nem résztvevője a választási eljárásnak" - mondta.

"Nyilvánvaló, hogy becsapják az állampolgárokat, hiszen ha nincsenek bejegyezve, nem is indulhatnak a választáson és ezt legjobban nekik kell tudniuk. Ez az állampolgárok átverése" - jelentette ki.

Mint mondta, azon túl, hogy az ál-párt becsapja a választópolgárokat, rontja a többi párt esélyeit is. A törvény alapelve, hogy a választás szereplői kötelesek az esélyegyenlőséget tiszteletben tartani. Amit a Magyar Kétfarkú Kutya Párt tesz - amikor ajánlószelvényeket gyűjt -, az a többi párt esélyegyenlőségének a megsértése is, hiszen ami ajánlószelvényt ők begyűjtöttek, az már nem juthat másnak, bejegyzett és nyilvántartásba vett pártnak.

Megjegyezte: a párt ajánlószelvény-gyűjtésével sérülnek az adatkezelés szabályai is, hiszen arra jogosulatlan szerv gyűjt kopogtatócédulákat.

N;
hirdetés
N;