Belföld

Fatánével rontott Szijjártó a Népszabadságra

2006. február 22., -

A választási kampány eddigi legostobább jelenetének lehettünk tanúi szerdán délután a Népszabadság szerkesztősége előtt.

Értetlenkedésünket sok fényképpel palástoljuk

Szijjártó Péter a Fidesz kommunikációjának kiegyengetésére frissiben kinevezett szóvivő a szívgyógyszeres plakát nénijével, Fata Jánosnéval ellátogatott Vörös T. Károlyhoz, a lap főszerkesztőjéhez.

Hogy miért?

Fogalmunk sincs.

Tovább megyünk: a találkozás pillanatában látszott, se Szijjártónak, se a néninek, se Vörös T.-nek sincs halvány lila gőze arról, mit keresnek egymással szemben fényképezőgépek és kamerák gyűrűjében.

Hogy a kedves olvasó is értse, mit nem fog érteni, az előzményekről számolunk be röviden:

  • A Fidesz a szívgyógyszerek árának emelkedését Fata Jánosné arcképével demonstrálta a "rosszabbul élünk, mint négy éve" kampányában.
  • A Népszabadság hétfői számában felfedni vélte a néni kilétét, mondván, nem is él rosszabbul, mint négy éve, mert két lakása is van, az egyiket kiadja. A lap viszont bakot lőtt, mivel a néni, Börzsönyi Jenőné nem az a néni, azaz nem Fata Jánosné volt.
  • Börzsönyiné a cikk hatására kikészült, és állítólag pert indított a lap ellen.
  • Kedden a Turul megírta, a szívgyógyszeres néni Fata Jánosné, 11. kerületi szívbeteg nyugdíjas, aki állítása szerint tényleg rosszabbul él, mint négy éve. A nénit képviselőjelöltje, Kristóf József vitte el fotózni.
  • Szerdai számában a Népszabadság elnézést kért Börzsönyinétől, elismerte, hogy tévedett, azt viszont többször megjegyezte, hogy Börzsönyinének is illett volna felvenni a telefont, ha az ország legnagyobb politikai napilapjától keresik.

A történet itt mindenki örömére véget érhetett volna, de nem azért szeretjük a választási kampányokat, mert az ilyen történetek csak úgy véget érnek.

Szerdán ugyanis arról adott hírt a nemzeti hírügynökség, hogy délután három órakor Szijjártó Péter Fata Jánosnéval felkerekedik, és meglátogatja a Népszabadság szerkesztőségét. Nem a kampányszerepléssel megvádolt nénivel, hanem az igazival.

Most már, reméljük, minden olvasónk érti, hogy mit nem értünk.

Szóval ott áll a fényképezőgépek sűrűjében Szijjártó Péter a csuklójára szíjazott szomorkodó nyugdíjassal és Vörös T. Károly.

"Akkor tévedés történt" - mondja az egyik fél, majd a másik is.

Egy kis toporgás után mindhárman beszélni kezdenek, leginkább egymás mellett el, hiszen elég hülyén nézne ki, ha csak simán elköszönnének egymástól, és az egészből nem maradna meg semmi a tévék, rádiók, újságok számára.

Szijjártó Péter valami olyasmiről magyaráz, hogy a nénit, mármint a másikat nagyon megsértette a Népszabadság.

Fata Jánosné, aki inkább mozgékony aktivistának, mint infarktus közelében élő félhalottnak tűnik, közbeszól: "Lelkileg már tönkretették azt a nőt!"

Vörös T. főszerkesztő, aki azt hajtogatja, hogy ők Börzsönyinére vártak, végül behívja őket az irodájába, és mi nem mehetünk utánuk.

Hát ennyi. (Egyelőre!)

N;
hirdetés
N;