Belföld

Simicska Lajos elõvenné a kést

2006. március 5., -

Egy vadkapitalista reklámlevelet nézett burkolt fenyegetésnek a volt APEH-vezér. Vagy természetes reakció rettegésbe fogni, kést rántani, ha az embert megkérdezik: "Ki viheti tovább az Ön vállalkozásait?" (Jóllehet, a kérdés egy Préda István nevű vállalkozótól származik.)

Ahogy közelednek a választások, Simicska Lajos, volt APEH-elnök egyre feszültebb. Ez nem meglepetés, hiszen már 2002 áprilisában is fizetett hirdetésekben tiltakozott az akkori ellenzéki pártok "mocskolódó kampánya" ellen, 1999-ben pedig egyenesen a sajtót vádolta meg apja meggyilkolásával "az Úristen irgalmazzon tinéktek" kezdetû nyilatkozatában.

Simicskánál most ismét betelt a pohár, a Magyar Nemzet szombati számában megjelent cikk szerint már a gyermekei védelmét szervezi, mert fenyegetõ levelet kapott.

A Nemzet idéz is a levélbõl:

"Ki viheti tovább az Ön vállalkozásait? Családi utód híján mit szólna egy fizetõképes befektetõhöz?"; az üzletembernek "érdemes megfontolnia többségi üzletrészének (...) értékesítését. (...) Ha Ön is a rendszerváltás környékén indította el, vagy lett tulajdonosa vállalkozásának, akkor (...) Önnek már nem korai saját és cége jövõjére gondolnia. (...) Még van idõ (...) hogy egy borosztyánszínû õszi napon egy Harley-Davidson hátán leguruljon Bükkfürdõre. Hogy egy dubrovniki villában élvezze az orgonaillatú május elejét. (...) Önt is foglalkoztatja a vállalkozás utáni élet?"

Önök is összefosták magukat?

Hogy mindebben mit talált Simicska Lajos fenyegetõnek, nem tudjuk, mindenestre úgy véli, a levél minden mondata "burkolt célzás" és azt üzeni a feladónak: "Üzenem az uraknak, hogy ha a legkisebb bántódás éri õket [a gyermekeit - a szerk], elvágom a torkukat!"

A feladó kilétérõl a cikk és Simicska teljesen megfeledkezett egyébként, tehát nem állítja senki, hogy nem lehet tudni a "postai küldeményként érkezett" levél feladóját, ez egyszerûen homályban marad.

Erõs a gyanúnk, hogy Simicska egy reklámlevelet - elnézést a következõ durva kifejezésért - szopott be.

A rendszerváltás hajnalán már vállalkozó vállalkozóktól legalábbis úgy tudjuk, többen kaptak ilyen levelet a közelmúltban, amiben egy cég hirdeti vállalatfelvásárlási szolgáltatásait.

Frissítés: Információink szerint a feladó nem más, mint a Magánbankár és a Cégbróker Kft-t tulajdonló Préda István, aki Magyar Tigris címmel, havi hírlevelében szokta bombázni vállalkozó honfitársait, többek között azzal a levéllel is, amit Simicska megkapott.

Íme az eredeti levél pdf formátumban. Képzelje el, milyen képhet vághatott Simicska Lajos, amikor a következõ mondatot olvasta: "Cégem, magyar tulajdonú vállalatok számára kutat fel többségi szakmai befektetõket Európa 24 országában."

N;
hirdetés
N;