Belföld

Orbán Viktor zsidó

2007. március 6., -

Újabb fordulatot vehet a magyar eugenikakutatás, ha a régészek hitelesnek találják azt a Pufajkás Turul böngészőjébe került archív Népszava-hírt, ami az utóbbi napokban sokat emlegetett Kossuth téri névsorolvasás írásos emléke.

A hír rövid, ezért az egészet idézzük, így szól:

Kik a zsidó politikusok?

Az egyik Kossuth téri felszólaló pénteken ötven politikus nevét olvasta fel, akik szerinte az izraelita felekezethez tartoznak, és ez bizonyítja 'hogy Magyarország nem antiszemita'. A felsoroltak között elhangzott Orbán Viktor, Horn Gyula, Kuncze Gábor és Dávid Ibolya neve is.

Akinek még nem a könyökén jön ki az árpádsáv, az antiszemitizmus, illetve Gyurcsány Ferenc és Orbán Viktor által határolt - minek is nevezzük? - politikai bullshitelés, annak röviden vázoljuk a helyzetet:

A Kossuth téren tavaly ősszel kitört forradalom és népszínmű első felvonásának egyik estéjén (szeptember 23-án) valaki felállt a színpadra, és 50 képviselő nevét felolvasta, akik szerinte zsidók.

(Molnár Tamás Kossuth téri szervező az esetről azt mondta, nem tudták, hogy ki volt az illető, a kiselőadás után "a pacák eltűnt", másnap azonban megjelent a listája a kordonokra ragasztva, amit a szervezők leszedtek, és a későbbiekben igyekeztek rábírni a felszólalókat, hogy ne zsidózzanak. Ez aztán nem mindig sikerült.)

A nemzeti radikális, szélsőjobbos és bizonytalan identitású hordószónokok előtt gyülekező több ezres, mérsékelt jobboldali, átvert baloldali, nemzeti radikális, szélsőjobboldali, és bizonytalan pártpreferenciájú részegekből álló közönség ettől a pillanattól kezdve lett megbélyegezve kormányoldalról rasszista csőcseléknek vagy valami ilyesminek. Ahogy múlt az idő, alábbhagyott a lelkesedés, és fogyott az ember a téren, a szélsőségesek koncentrációja mind nagyobb lett.

A listás ügy azóta is folyton előkerül, egyes megfigyelők és szakértők szerint akkor, amikor el kell terelni a témát valamiről (reformbakik, böszmeségek, erőszakos rendőrség stb.)

Álljon itt egy remek idézet Gyurcsány Antifasiszta Ferenctől, aki legutóbb az MSZP tisztújító kongresszusán húzta elő a szélsőjobboldali-kártyát.

Ma úgy beszélhet a jobboldal a Parlamentben, amit a néhai Antall József, vagy még nagyobb történelmi távlatban Bethlen István útszéli szövegnek, kocsmai indulatnak tartana. A fideszes politikusoknak a szemük sem rebben, ha azon a pódiumon állnak, ahol mellettük állítólagos zsidó politikusok, miniszterek névsorát olvassák, s ha előttük a tömeg árpádsávos lobogókat lenget. (MSZP-kongresszus, február 24.).

A hiszti pedig annak rendje és módja szerint beindult mindkét oldalon. A múlt héten ennek kapcsán beszélt a magyarországi szélsőjobboldali veszélyről Gyurcsány a brit Times-nak, és nem felejtette el megjegyezni, hogy a Fidesz nem határolódik el a szélsőjobboldaltól, sőt azon a zsidózós színpadon beszélt Schmitt Pál, a Fidesz alelnöke is. Az igazmondás bajnokai hétfőn is megmérkőztek egymással a parlamentben, erről itt olvashat bővebben.

N;
hirdetés
N;