Belföld

Arató ráborult Gyurcsány kézfejére

2006. április 19., -

Most tessék választani Orbán és Gyurcsány között! A kultusz kézcsókot szül? Arató András a választások éjszakáján nyomott puszit az MSZP kormányfőjelöltjének kézfejére, bár szerinte egy szimpla egyensúlyvesztésről van szó.

Fidesz-plakát '90-ből

Az egész 1990-ben kezdődött, amikor a farmernadrágos Fidesz Erich Honecker és Leonyid Iljics Brezsnyev elvtársi csókját egy fiatal szerelmespáréval állította szembe választási plakátján "Tessék választani!" felirattal. Jó poén volt, talán az egyik legjobb abból az időből.

2002-ben már az SZDSZ viccelődött a Fidesz plakátjának parafrázisával: az egyik képen az akkor miniszterelnöknek, Orbán Viktornak kezet csókol egy idős hölgy. A liberálisok a Fidesz vezetője körül kialakult kultuszt figurázták ki.


Orbán és Kuncze egy '02-es plakáton

Kultusz a másfél éve kormányfősködő Gyurcsány Ferenc körül is keletkezett. A rendszerváltás óta legalábbis soha ennyi érzelemdús reakciót nem váltott még ki MSZP-s kormányfő fiatal és öreg baloldaliból egyaránt.

Nem is kellett sokat várni, hogy elcsattanjon az első (?) kézcsók. Az már inkább meglepetés, hogy az alázat és a rajongás furcsa kevercsének tekinthető kézcsókot éppen Arató Dejkó András leheli Gyurcsány kézfejére.


Arató és Gyurcsány '06 április 9-én

A kép a választások éjszakáján készült, amikor Gyurcsány a sörsátor mellett a színpadra sietett, a hely győzelmi mámorban úszott.

A Turul megkereste Aratót is, aki a következőképpen emlékszik a történetre, és visszautasítja, hogy csókot lehelt volna az MSZP miniszterelnök-jelöltjének kezére.

A lemezlovas azt állítja, éppen pacsizott Gyurcsánnyal, amikor váratlanul meglökték hátulról, és előre dőltében feje rábicsaklott a kormányfő kézfejére, amely egyszersmind támasztékul is szolgált az egyensúlyát vesztett MSZP-drukkernek.


Most tessék választani!

N;
hirdetés
N;