Belföld

Demcsák már csak a bölcsis néniket okolja

2007. március 12., -

Átírta blogbejegyzését a leendő kormányszóvivő. Demcsák sebtében elkészült naplójában elmesélte, azért adta fel a bölcsődekeresést egy időre, mert gyereke a legrosszabb szociális helyzetű csoportba került. Ez azért szemet szúrt.

Az Index hétfői jegyzetében taglalta, micsoda taplóság egy, a szociális egyenlőség eszményét hirdető, elvileg baloldali kormány már kinevezett szóvivőjétől, hogy saját gyerekét kiveszi a rossz szociális gyerekekből álló közösségből, és micsoda hülyeség, hogy ezt még jól meg is írja.

Gyors korrekció

Demcsák Zsuzsa a kormány környékén időről időre felerősödő blogkényszer nyomásának engedve még munkába állása előtt összedobott egy saját internetes naplót néhány fiókból előkerült kismamás gondolatfoszlányból. A Bölcsikeresés kálváriája című bejegyzéséből kiderült, komoly energiát fektetett bele, hogy olyan intézményt keressen, ahol biztosan csak barna kenyeret adnak a gyereknek, EU-konform a játszótér és nincsenek rozoga játékok. A leendő kormányszóvivő a nagy körültekintés ellenére három nap múlva kivette a gyereket, mert mint írta, "nem volt szerencsénk, mert a leglelketlenebb bölcsis nénikhez és a legrosszabb szociális helyzetű csoportba kerültünk, mert ott volt üresedés."

Demcsák gyors választ adott az Indexnek. Külön jelzés nélkül módosította a blogot. Az eredeti szöveg helyett hétfőn délután rossz szociális helyzetű csoport már nem volt az okok között.

N;
hirdetés
N;