Belföld

Nem Farkasházy írja Lendvai beszédeit?

2007. március 27., -

A Magyar Nemzet szerint Farkasházy Tivadar írja az MSZP frakcióvezetőjének beszédeit.

Farkasházy és Lendvai 2000. március 15-én

Kigyűjtöttünk néhány idézetet. Tényleg annyira jók, hogy akár Farkasházy is írhatta volna.

Itt van például egy legutóbbi sziporka a március 15-i ünnepségek utáni első parlamenti ülésről: "Megdobáltuk magunkat tojással, mert szeretjük, előzőleg Árpád-sávos zászlókat lobogtattunk saját magunkkal szemben, akik önök nélkül ott voltak az ünnepélyes zászlófelvonáson, majd később én voltam Budaházy, rég akartam egy jó kis parókát."

A 2005-ös év utolsó ülésén: "Az idén is szoros volt a verseny a legbutább jelzők, a legértelmetlenebb politikai mondatok tekintetében. Legalább karácsonykor próbáljunk nevetni rajtuk; valahogy úgy, ahogy az örökös luxusozásról egy hetilapban megjelent Weöres Sándor-utánzat írta: Haj, de messze luxus ország, ott terem luxus kenyér, luxus ablak luxus rácsán luxus nótát fúj a szél. Luxus póznán luxus vezér luxus nyelven szónokol, egyiké luxus mennyország, másiké luxus pokol. Rémületes luxus harcot vívnak luxus katonák, luxus kézben luxus fegyver, a majmoké a világ."

2005. október 3-án: "Erre szokták mondani, közvetlenebb hangvételű társaságban ilyen beszédek hallatán, hogy úgy látszik, vannak, akik gyerekkorukban a védőoltásokat gramofontűvel kapták, ezért ismételgetnek mindent."

Ki Lendvai Ildikó beszédírója?
 807
 43
 42
 17
 488

A köztársaságielnök-választás után néhány nappal: "Azért kell őrködnie az alkotmányosságon, hogy a 2006-os választásokon majd ne ismétlődjék meg, ami a múlt héten a Parlamentben történt. Azon kell őrködnie, hogy 2006-ban majd ne kísérhessék be a választót a szavazófülkébe, még akkor sem, ha – mint olvasom egy publicisztikában – ezentúl majd az egész Fidesz-frakció a csillaghegyi strandon is egyetlen kabinban kell, hogy öltözzék."

A humorista-szövegíró tavaly február 3-án végleg nem hazudtolta meg önmagát, egyenesen ezt adta Lendvai szájába: "A humoristákra érdemes odafigyelni. Azt mondják ezzel, hogy a politikai verseny mára hitelességi versennyé csupaszodott, a kérdés lassan csak az: kinek hisznek, kinek hihetnek."

Lendvai Ildikó szerint az első betűtől az utolsóig hülyeség a Magyar Nemzet cikke, mivel beszédeit saját maga írja, nem vesz ehhez igénybe segítséget. "Aki látott már a parlamentben beszélni, tapasztalhatta, felszólalásaimat kézzel írott papírokból olvasom föl, ez is mutatja, hogy nem más alkotja azokat".


Figyeljék a papírt Lendvai asztalán! (Fotó: Huszti István)

Farkasházy Tivadarral pedig évente maximum kétszer találkozik. Legutóbb hat hete beszéltek, éppen egy beszéd kapcsán, amelyben egy erőltetett hasonlat szerepelt és a Heti hetesben élcelődtek is rajta. E beszéd tartalmát vitatta meg Lendvai Teddyvel.

N;
hirdetés
N;