Belföld

Már Lamperth Mónika is blogot diktál ;-)

2006. február 28., -

Sejtettük, hogy fejünk fölött himbálózik Damoklész kardja, de hogy kinek a kezében lesz, azt elképzelni sem tudtuk. Gyurcsányhoz hasonlóan a belügyminiszter asszony is gyorsgépírót ragadt, és két hete blogot kezdett diktálni.

Az első poszt: "Hogy hogyan is fogom mindezt megtenni ebben a nagyon felgyorsult időszakban és ennyi feladat mellett? Úgy gondolom, úgy korrekt, ha elmondom, hogy mindennap egyszer, ha nem személyesen, akkor telefonon el fogom mondani a napomat a segítőmnek, és ő fogja lejegyezni mondandómat. De tévedés ne essék, szó szerint."

A későbbi bejegyzéseket olvasva szinte kirobban a kérdés, ennek így mi értelme? Az alsó tagozatos fogalmazás még hagyján, a kampánynapló inkább egyhangúságával gyönyörködtet. Minden posztból kiderül például, hogy Lamperth Mónika dolgozik, ebédel, és rengeteg bíztatást kap a választóktól. Persze nem akarjuk mi magyarázni a bizonyítványt, álljon itt néhány élő példa:

"Délelőtt stábülést tartottunk a Pártok Házán, Kaposváron. Igen sok feladatot beszéltünk meg. Mivel valamikor fél egy környékén fejeztük be a munkát, az egész társaság együtt ment el megebédelni."

A szmájlikat sem kíméli a miniszter, arra azért kíváncsiak vagyunk, diktálás közben nevet egyet, vagy szól, hogy most mosoly következik: "Toller polgármester úr is egy szerencsétlen helyzet folytán szerezett egy kisebb harapást a kezén az egyik rendőrkutyától. Mondtam neki, hogy most személyesen én fogom vezényelni a kutyákat, nyugodtan jöhet. :)"

"Torokszorító volt hallgatni az emberek problémáit. Ezzel együtt pozitív tapasztalat volt, hogy milyen sokra becsülik a fejlődést, a fejlesztéseket, amik az elmúlt években itt megvalósultak."

"A mai napról igen rövid írok, mert javarészt munkával telt és arról nem lehet túl sokat írni."


Fotó: Lamperth-blog, Muzslay Péter

"Fél 2-re menetem az Idősek Klubjába, farsangi rendezvényre, amikről hihetetlen fényképek készültek. Fel is fognak kerülni ide. Sokan azt gondolják, mi, politikusok valami más világban élünk, mert mikor a Gyurcsány Feriről megjelent a videó az interneten, amint önfeledten táncol, nagyon nagy volt a meglepődés."

Vicces mondat egy Horn Gyulával tartott lakossági fórumról: "A hangulatot jól jellemezheti a következő, vicces mondat, amit kifele menet hallottam az egyik 30-as korú ismerősöm szájából, amint a következőt mondja egy idős nénikének: 'Nektek van Gyuszitok, nekünk van Ferink.' Igaz, ami igaz, két külön korosztály, de mindkettő páratlan személyiség."

A politikus élete nemcsak kihívásokkal teli, hanem felettébb érdekes is: "Minden fórum más és más, mindig új témák merülnek fel. A politika talán legnehezebb része ez, hiszen a beszédekre érkező azonnali reakciók mellett kell felelősségteljes feleleteket adni"

"Már a tegnapi beszámolómban is esett róla szó, hogy mennyire fontos számomra, hogy találkozzam közvetlenül a választókkal."

Nem értjük. A belügyminiszter asszony elirigyelte volna főnöke blogjának népszerűségét? Vagy az MSZP-stratégák utasításait végrehajtva blogírással kénytelen új pályákon kampányolni? Szerintünk ez utóbbi. Valakik Lamperth Mónika életére törnek.

N;
hirdetés
N;