Belföld

Gyurcsány Ferenc éttermet nyitott Prágában

2007. augusztus 23., -

A magyar miniszterelnök kedvenc kifejezéséről nevezték el Prága egyik trendi éttermét. Főételek 2000-től 4000-ig, forintban.

Köztudomású, a csehek és a magyarok közt sok a hasonlóság, úgy történelmileg, mint jelenidejűleg. Hogy csak két dolgot említsünk, régiós versenytársaink is csomagolnak egyfelől, a gasztronómia megújításán fáradoznak másfelől. A hagyományos cseh konyha ugyanis éppúgy fáradt és ötlettelen, mint a magyar, a sertésszelet-knédli-savanyúkáposzta szentháromság már senkit sem boldogít igazán.

Gyurcsány Ferenc pedig nemcsak a megszorítások vonalán mutatott példát cseh barátainknak, hanem nevet adott az éppen a tradíciók újrafogalmazásán fáradozó egyik prágai étteremnek is.

A menü izgalmasnak tűnik, az árak sem horrorisztikusak, pláne, ha azt vesszük, hogy az objektum a Dlouha 30. alatt található, közel a Józsefvároshoz és az Óváros térhez, tehát Prága legizgalmasabb vidékeihez. Már-már megbocsáthatatlan, de a ziccert félig kihagytuk, nem teszteltük a felhozatalt. Mert jóllaktunk a Les Moules-ben. Majd legközelebb. Ha valaki evett már a Lary Faryban, szóljon.

N;
hirdetés
N;