Belföld

Apró Piroska nyerte Németh Péter eltitkolt jódlilemezét

2007. január 25., -

A magyar sajtó legszórakoztatóbb cikkét ma is a Magyar Nemzetben találtuk. Azon röhögünk, ahogy a polgári napilap a szocdem napilap nyereményjátékán röhög.

A Népszava tegnapi számában találta a Magyar Nemzet a balos lap előfizetői játékának szerencsés nyerteseit. A közjegyző jelenlétben kisorsolt nyertesek között szép számmal fordulnak elő a Népszava úgynevezett kiemelt partnerei – álmélkodik a Nemzet. Tavaly a nyereményjáték fődíját például a Zephiré Kiadó nyerte; az értékes plazmatévét átadni sem lehetett nagy gond, mivel a kiadó a Népszava Ma és Holnap című kiadványát is gondozza. A VII. kerületi önkormányzat is a szerencsés Népszava-előfizetők között van, az önkormányzat televíziójában pedig a Népszava főszerkesztője vezet műsort. DVD-t nyert a Katonai Felderítő Hivatal, és itt sajnos kritika tárgyává kell tennünk a Magyar Nemzet cikkét, amiért nem sikerült képes beszámolót közölni arról a pillanatról, amikor a boldogságtól és izgalomtól kipirult arcú felderítők kibontják a frissen érkezett nyereménycsomagot.

A népszavás nyereményesőből nem maradt ki a miniszterelnök családja sem: Apró Piroska egy CD-vel lett gazdagabb. A Magyar Nemzet itt újabb súlyos szakmai hibát vétett: langyos iróniával írja körül az esetet a többi között a "miniszterelnöki hajlék" és a "Fortuna szeszélyéből" kifejezések használatával, ahelyett, hogy az európai értelemben vett tényfeltáró újságírás eszközeit bevetve kinyomozta volna, hogy mi van azon a CD-n, Németh Péter jódlizik-e vagy Mészáros Tamás ad elő orosz népdalokat fésűre illesztett selyempapíron?

N;
hirdetés
N;