Belföld

Youtube-on követelik fegyveresek a kormány távozását

2007. február 14., -

Az Index által készített videóinterjú szereplői után egy erősen fake-gyanús felvétel után nyomoz a rendőrség. Egy meghatározhatatlan színű zászló előtt elsötétített szobában, maszkos alak papírlapot tart. A Mohai Gábor bemondó altján megszólaló narrátor fegyveres harcot hirdet, amennyiben február 9-éhez képest két napon belül a kormány nem mond le.

A bármelyik terroristaboltban megvásárolható zubbonyban és fekete símszakban üldögélő férfi előtt egy kalasnyikov hever. Ha levesszük a hangot egy illegő-billegő bábut látunk, akinek a papír a kezében meg-megremeg.

Ki ő, és mit akar? A Mohai Gábor édesded hangszínén beszélő alak a Magyar Nemzeti Forradalmi Ítélet Végrehajtó Ezred nevében bejelenti, mostantól operatív szakaszába léptek.

Amennyiben a kormány február 9-hez képest két napon belül nem mond le, fegyvereket is használni fognak, mondja. A klip egyik leggyanúsabb pontja a férfi mögött a háttérben a zászló. A felmondott magyar szöveggel együtt kontextusában értelmezve lehetne akár a magyar lobogó is, de ezt nem lehet egyértelműen kijelenteni. A piros fehér zöld inkább piros fehér fekete. Az pedig a jemeni lobogó.


Jemen zászlaja (Forrás: wikipedia.org)

Jemen olyan hely, ahol előfordulhatnak magukat maszkkal és kalasnyikovval védő elmebetegek. De hasonlít az iraki zászlóra is (igen, annak a fehér részén felirat látható, de nem nagy munkával az is eltüntethető)

A rendőrség nyomoz, mindenki ideges, a sötét erők újabb vérfagyasztó üzeneteken törik a fejüket.

Update:

Amint arra a nekünk küldött félelmetes mennyiségű olvasói levélből trendkutatók szerint következtetni lehet, a Miklós hangján megszólaló fenyegetés a tavaszi idény legnépszerűbb netes szórakozásává válhat. Küldjön partnerének fenyegető Valentin-napi vallomást, fizetési felszólítást, vacsora meghívást!

N;
hirdetés
N;