Belföld

O.V. love GY.F.

2006. március 7., -

Mik kerülhetnek még elő a digitális szemétdombokból, ha Turul egyszer tényleg kapirgálni kezd? Most ízelítőnek itt van egy kis audiovizuális kamaradarab. Vidám Orbán beszél a kamera előtt, és Gyurcsányt dicséri. Miazhogy, nagyon is!

Most aztán megint lesz okunk és jogunk nosztalgiázni a késő Kádár-kor vadkapitalizmussal még korántsem fertőzött levegője után. Se luxusbaloldal, se sárdobálás, csak a lovagias, egymást megbecsülését sugárzó tisztaság.


"Sajnálom, kedves KISZ-urak, ez a véleményem"; "A Szilvásy még az, aki..."

Népies-urbánus Turul a múlt relikviái között turkált épp, amikor egy olyan páratlan értékű felvételre bukkant, ami mindenkétséget kizáróan és véglegesen bizonyítja Orbán Viktor történelmi előrelátást. Orbán Viktor "a Gyurcsány nevű embert" dicséri. Őt nagyon, a Szilvásyt meg kicsit. Aztán senki mást, Orbán szerint ugyanis az összes többi komolytalan.


"Gyur-"; "-csány"

A Fidesz elnöke tizenhét éve nyilatkozott bele a Fekete Doboz kamerájába, hogy értékelje akkori ellenfeleit. A fiatalember szerint akkor egyáltalán nem volt normális, tárgyalóképes ember a kiszesek között, csak egyetlen egy, a Gyurcsány.

"Akit komolyan kell venni, ha tárgyal az ember, mert az próbára teszi a képességeit, az a Gyurcsány nevű ember, az összes többi az komolytalan" - ezt Orbán Viktor állította, isten bizony, saját maga. Nem is egyszer, hanem 36 másodpercen belül kétszer. És, hogy jövőbelátó képességéről betonbiztos bizonyságot szerezzünk: a kivételes 36 másodperc alatt még egy embert dicsért meg, - igaz csak úgy, hogy ő még az elmegy kategóriába belefér -,Szilvásy Györgyöt. Nem találunk szavakat.

N;
hirdetés
N;